Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Két román kamion gyulladt ki az M7-esen - fotókkal!

Két román kamion ütközött össze, majd gyulladt ki az M7-es autópálya 183-as kilométerszelvényénél, Zalakomár közelében nem sokkal hajnali öt óra előtt.

A baleset miatt teljes útlezárást kellett elrendelni, de nem sokkal hat óra után az M7-es Nagykanizsa felé tartó oldalán már megindulhatott a forgalom.

Tűzoltók oltják a lángokat az M7-es autópálya 183-as kilométerszelvényénél, ahol két román kamion ütközött össze, majd gyulladt ki Zalakomár közelében a hajnali órákban. A kamionok egymás előzése közben ütköztek az autópálya főváros felé vezető oldalán olyan erővel, hogy az egyik pótkocsija átszakította a korlátot, és a szemben haladó sávokon kötött ki. A sofőrök épségben kiszálltak a járművekből. Az egyik jármű papírt, a másik gépalkatrészt szállított. MTI Fotók: Varga György 

Olvasóink írták

 • 7. buga39 2009. augusztus 01. 11:46
  „Kedves mindenki egy kicsit száljatok magatokba mitszolnátok ahhoz ha személykocsival is betiltanák az előzést,aki nem hiszi jöjjön a 85- re utazzon el Sopronig számoljátok mennyi a szabálytalan személyautós véleményem hogy a szabályok azért vannak hogy betartsák és betartassák a szervek, mi az hogy autópályán nem lehet előzni a 80km/h át a régi lepukkant teherautók idelyén szabták meg, szerintem a mai modern teherautók kamionok ennél jóval többet tudnak kényelmes és biztonságos közlekedéshez,ja és akkor talán kevesebb kamiont kellene megelőzni .Az utak meg olyanok amilyenek.”
 • 6. bjj888 2009. augusztus 01. 09:54
  „A Románok kamikaze módjára közlekednek. Csak a 4-es utat vegyük alapul, ahol úgy belemennek előzésbe kanyar előtt, hogy semmit nem látnak, legtöbbször nem rajtuk múlik hogy nem történik tragédia. Az M0-ás autóúton a legtöbb kamion betartja a 70km-es sebességhatárt, de ha a tükörben előző kamiont látok, az nagy többségében Román, és 90km-es sebességgel elszáguld a sor mellett. Autópályán a megengedett sebesség teherautók számára 80km/h, én a teherautóval ha törvénytisztelő akarok lenni, és azt betartom, akkor annak az a vége, hogy előz egy kamion, dudál, és rám húzza a pótkocsit, ezáltal rákényszerít hogy a leálló sávba meneküljek. Ez az agresszívitás nagy mértékben jellemző a Magyar nyerges billencsesekre is. Csak meg kell nézni a statisztikát, az M0 M5 felöli végén naponta több baleset van, ami a gyorshajtásnak, és a nem megfelelő követési távolságnak köszönhető. Az előttem szóló személyautósnak pedig csak annyit mondanék, ha egy kamion vagy teherautó sáv váltásra kényszerül, sajnos ha nem agresszívan teszi azt, akkor akár le is horgonyozhat, mert a személyautósoknak annyi közlekedési kútúrájuk nincs, hogy beengedjék a tehergépjárműveket, ha azt látják hogy sávot szeretnék váltani, nem hogy levenné a lábát a gázról hogy ezzel segítsen, hanem méginkább a gázra lép, nehogy be tudjunk sorolni. Hát ennyi.”
 • 5. Roly 2009. augusztus 01. 08:37
  „A románok eddig is sok balesetet okoztak már nálunk. Hol vették a jogsijukat?? Mert hogy nem autóssuliban, az egyszer biztos. A kamionnal való előzést be kellene tiltani ugyan, csak köztudott hogy a szabályok azért vannak, hogy legyen miket megszegni. A kamionosok eddig is nagyívben le....ták a kreszt (tisztelet a kivételnek) és ezután is lefogják. Hogy miért? Mert a "főnököm utasítására kell sietnem" címszó alatt a cég kifizeti helyettük a büntetést, mert a cégnek bizony nem nagy összeg pár százezer forint.”
 • 4. Hitetlen 2009. július 31. 21:28
  „Az egyik Román a másik Horvát volt így pontos a hír. A Román a leálló sávból úgy indult, hogy mindjárt bejött a haladó sávba és a Horvát meg nem tudott a gyors sávba menni előle és össze akadtak. Attól függetlenül a Román k***a a***t. És megy a nagy dögg kamionnal az ilyen tudatlan.”
 • 3. Jeromos 2009. július 31. 11:54
  „A sokat emlegetett Szlovákiában egy az egyben megtiltották a kamionnal való előzést az összes létező autópályán. Szerintem nálunk is erre lenne szükség, csak persze az illetékesek félnek, hogy erre mit szólnának a kamionosok, az kevésbé érdekli őket mit szólunk mi személyautóval közlekedők, akik ki vagyunk szolgáltatva a 30-40 tonnás monstrumok nem keveset hibázó vezetőinek.(elalvás, rossz manőver, erővel való visszaélés, alkalmatlan utakon való közlekedésük stb.)”
 • 2. Innen 2009. július 31. 09:52
  „És csoda, hogy nem halt meg senki ebben a balesetben, ahogy kinéznek a roncsok...”
 • 1. Innen 2009. július 31. 09:51
  „Nem értem, hogy miért lehet kamionoknak előzni egy autópályán??? Rendszeresen beállnak egymás mellé, láttam már olyat is, hogy nekiálltak beszélgetni (!) egymással, míg a kocsisor szépen feltorlódott mögöttük. Ha netalántán rádudálna az ember, még le is lassít... Ezt megint csak nálunk lehet megcsinálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pákh és Baltaytis Barbadoson már működtetett őssejtklinikát

A barbadosi hatóságok bezáratták a tiltott őssejtterápia miatt a napokban letartóztatott Yuliy… Tovább olvasom