Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Két osztályban három megyei csapat

A hétvégén kezdődik az élvonalbeli női bajnokság, ahol a Győri ETO FC is érdekelt lesz. A másodosztályban a győri Fészek Csempebolt mellett ősztől egy soproni csapat is szerepel.

Labdarúgás

Hétvégén Szombathelyen kezdi meg szereplését az NB I-ben a Győri ETO FC női labdarúgócsapata. Mindjárt egy nehéz mérkőzés vár a lányokra, ugyanis a tavalyi bajnok Viktória FC lesz az ellenfél.

ETO FC: a jövő fiatal csapata

„ Fiatal a csapatunk, egyelőre nem a jelen, hanem minden bizonnyal a jövő lesz majd a miénk – mondta el Siska Attila, az együttes edzője. – Senkit nem igazoltunk, igaz, senki nem is távozott. Azzal a kerettel vágunk neki az élvonalnak, amely kiharcolta a feljutást. Nagy reményeink ugyan nincsenek, szeretnénk biztos tagjai maradni az NB I-nek. Az első három forduló után már valamivel tisztább képet kapunk az erőviszonyokról.”
A gárda először augusztus 20-án 11 órakor mutatkozik be hazai pályán: akkor az ETO ellenfele a fővárosi MTK lesz.
A győri csapatnál egyébként folyamatosan várják a futballozni vágyó hölgyek jelentkezését. Főleg kapusposzton akad hiányosság – mondta el Siska Attila. Elsősorban 1991. január 1-je után született lányokat várnak. Aki jelentkezni szeretne, az hétfő, szerda és pénteki napokon délután fél 4-től megteheti a Győri Elektromos sporttelepén, ahol az együttes edzéseit tartják.

Egyelőre nincs cél

Elfogadták az FC VÁTI Sopron női futballcsapatának nevezését, így a soproni lányok a 2005/2006-os évadban indulhatnak az NB II-es bajnokságban.
A csapatnál a szakmai munkát Horváth Antal és Németh Zita irányítja. A lányok gyakorlatilag az egész nyarat végigedzették, a közelmúltban egy hétig edzőtáborban voltak Petőházán, s több felkészülési mérkőzést is játszottak – nemegyszer serdülő fiúcsapatok ellen –, s játszanak még a bajnoki rajtig. Amúgy a Nyugati csoportban hét csapat szerepel majd, ezen női alakulatok oda-visszavágós alapon két teljes kört játszanak, majd a rájátszásban a Keleti csoport csapataival együtt a jobbak a felső-, a gyengébb együttesek az alsóházban folytatják a szereplést.
A rajt augusztus 27-én lesz Bonyhádon, a hazai debütálásra pedig szeptember 3-án 14 óráig kell várniuk az érdeklődőknek: akkor az Anger-réti pályán a győri Fészek Csempebolt lesz az ellenfél.

Játékosokat keresnek

Amint arról Horváth Antal beszámolt, a bő fél éve verbuválódott együttesnél az első évadban nem gondolkodnak helyezésben. A cél, hogy minden meccs után azzal a tudattal jöhessenek le a lányok a pályáról, hogy megtettek mindent a minél jobb eredmény elérése érdekében.
A 2006/2007-es évadtól a lányoknak U15-ös csapatot is kell indítaniuk. Három játékos, Gasztonyiné Fekete Henrietta, Vámosi Kitti és a korábban kosárlabdázó Varga Kitti ősszel beiratkozik edzőképzőre. A tervek szerint majd ők is segítenek a kisebbekkel való foglalkozásban, a szakmai munkában.
A klub több toborzót is tart a közeljövőben, hogy az utánpótláscsapatoknál se legyenek létszámgondok, ugyanis a Bozsik-program előírásai szerint 7–12 év között minden évfolyamban kell majd csapatot indítani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bruttó átlagkeresetek 2004-ben

Tovább olvasom