Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Két nap alatt két kupamérkőzés

Ma 18 órától, míg holnap délelőtt 11 órától Sopronban játszik Magyar Kupa-negyeddöntőt a Szekszárddal az MKB-Euroleasing Sopron női csapata.

Kosárlabda

Amint arról Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője beszámolt, az egyik mérkőzés pályaválasztói jogának felcserélését az MKB kérte a szekszárdiaktól, akiknek minden költségüket fizetnek. A csere oka egyértelmq: a zöld-sárgák szeretnének minél jobban felkészülni a jövő kedden, Szamarában kezdődő

Euroliga-negyeddöntőre, nem szerettek volna közben utazni.
A soproniak a két Szekszárd elleni Magyar Kupa-mérkőzést is már a Szamara elleni felkészülés jegyében játsszák, természetesen a továbbjutás céljával.
A soproniak különgéppel utaznak a jövő keddi, első szamarai összecsapásra, s rögtön a mérkőzés után már utaznak is haza. A sportvezető elmondta, ez az egyetlen különgépes út többe kerül, mint a csoportmérkőzések során az összes utazás együttvéve. A cél viszont, hogy az Euroliga tavaly előtti győztese és tavalyi ezüstérmese ellen a lehető legprofibb körülmények között készüljön föl, és a mérkőzéseken a lehető legfittebb legyen az együttes.
Török Zoltán hozzátette: az út szokatlanul magas költségei nem kizárt, hogy hatással lesznek majd a jövő évi játékoskeret kialakítására. Az MKB ügyvezetője kifejtette: amennyiben lesz mindent eldöntő harmadik mérkőzés – ha igen, azt is Szamarában kell majd lejátszani – oda már biztos nem tudnak majd különgéppel utazni, hanem menetrend szerinti járattal mennek a Bécs–Frankfurt–Szamara útvonalon. Akkor az esetleges harmadik meccs – február 28-án játszanák – után még egy napot kint maradna a társaság Szamarában, s csak pénteken jönne haza.
Török Zoltán azt mondta, egy ilyen kiváló ellenféllel szemben felkészülni, játszani szinte ajándék. A csapat ebben az állapotban készül, s próbál minél inkább helytállni majd az orosz sztárcsapat ellen. Ebbe akár egy bravúr is beleférhet, márpedig még Sopronban nyerni is ez a kategória lenne. Jó előjel, hogy egy szibériai gárdát már kiejtettek a soproniak...
Addig azonban még ma és holnap a Szekszárddal játszanak Magyar Kupa-mérkőzést Székely Norbert tanítványai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

6. hét: 1, X, 1, X, 1, 1, 1, 2, X, 2, 1, 2, 1 + 1. Tovább olvasom