Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Két klarinétos egymásra talált

A fúvószenekarban – mivel mindketten klarinétosok – egy sorba kerültek. Aztán összeházasodtak.

A fúvószenekarban – mivel mindketten klarinétosok – egy sorba kerültek. Aztán szólamtársakként összebarátkoztak és egyre közelebb kerültek egymáshoz. Wuts Viktória – most már Fenyvesiné – és Fenyvesi Gábor az elmúlt hétvégén egybekelt. Zenésztársaiknak dupla okuk volt arra, hogy a templomból kilépő párt indulóval köszöntsék.
Viktória eredetileg oroszlányi, de Győrbe jött tanulni és a főiskola elvégzése után munkát is kapott a környéken. Mivel már gyermekkora óta zenekarban játszott, itt is keresni akart egy csapatot, ahol zenélhet és rá is talált a Rába Fúvószenekarra. Na meg a szerelemre.

Viktória vidámsága

A nagy múltú zenekar örült az új, fiatal tagnak aki klarinétosként szólamtársa lett későbbi férjének. Gábornak először Viktória vidámsága, mosolygós természete tűnt fel. A lánynak a fiú figyelmessége, minden részletre odafigyelése, kedvessége, udvariassága tetszett. A közös hobbi alkalmat adott a megismerkedésre, a barátság kialakítására, de ma már ennél jóval több tartja össze őket. Életük dallamai harmónikusan összefonódtak. Koncertekre hallgatóként is elmentek együtt, de egymásra találásukat egy balatonszemesi zenei tábor dátumához kötik.

Randi a medencében

Az első igazi randijuk, ami nem a zenéléshez kötődött, a termálfürdőben volt és hosszúra nyúlt. Órákon át beszélgettek mindenféléről. Rengeteg közös témát találtak és ehhez romantikus helyszínt biztosított az a medence, ahol a csillagos égbolthoz hasonlatos látványt nyújtott a kupola kialakítása. Később jött minden magától, ahogy ők mondják: mint a filmekben. Hamar rájöttek, hogy az övék komoly kapcsolat, olyan ami egy életre szólhat. Tavasszal meg is tartották az eljegyzést. Ám előtte még Gábor Oroszlányba utazott, a szüleivel együtt, a lányos házhoz, ahol kedvese kezét az ő szüleitől kérte meg.

Sziromeső a palotánál

Az esküvő a győri Zichy-palotában volt, és a fiatalok szerint azért sikerült az alkalomhoz illően meghatóra és szépre, mert a Családi Intézet szervezői kellő rugalmasságról, segítőkészségről tettek tanúbizonyságot. Számukra például nagyon fontos volt a zeneválasztás, és ehhez bőséges bemutatóanyagot kaptak. Arra is lehetőséget biztosított az intézmény, hogy Viktória keresztlánya és az ő testvére szavalhasson a ceremónián.
Az viszont már meglepetésnek számított, hogy a menyasszony tanítványai sziromesőt szórtak a fiatalokra, mikor kiléptek a palotából. Mivel az ara a pedagóguskórusnak is tagja, társai az egyházi szertartás részeként énekeltek az egybekelőknek a székesegyházban. Mikor onnan kijöttek, a Káptalandombon a fúvószenekari barátaik játszottak nekik indulókat. Nem egyet, hanem hármat, hiszen ezúttal dupla okuk volt rá. Máskor is ez a szokás ugyanis, ha az egyik tag megnősül, azonban ezúttal a menyasszonyra ugyancsak azt mondhatták: „szintén zenész". Azon már nem is csodálkozhatnak olvasóink, hogy Fenyvesiék lakodalmi grillázstortája két klarinétot és egy kottát formázott. A talpalávalót az ifjú asszony unokabátyjának sramlizenekara, a Memória szolgáltatta. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy emlékezetes mulatozás jelezze házasságuk kezdetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teasley megjött

kosárlabda

Kedden délben megérkezett Sopronba a világhírű amerikai irányító, Nikki… Tovább olvasom