Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Két hétig élt a víz alatt egy ausztrál kutató

Egy szobabiciklihez erősített generátorral termelt áramot, és algák segítségével állított elő oxigént az az ausztrál férfi, aki csaknem két hétig lakott egy konténerben egy tó fenekén.
Lloyd Godson 12 napot töltött a három méter hosszú és két méter széles sárga acélkonténerben egy ausztráliai tó fenekén. A 29 éves kutató oxigént algák segítségével termelt, amelyeket a saját vizeletével itatott át. Igazi fizikai és lelki megpróbáltatás lehetett számára majdnem két hétig olyan szűk helyen élni, amely a legtöbb emberből klausztrofóbiát váltana ki.

Amikor 12 nap után kilépett a kabinból, örült, hogy végre láthatja a napsütést, és érezheti a bőrén a szelet. A tengerbiológus az energiatermeléshez egy szobabiciklivel meghajtható generátort és a part közelében elhelyezett napelemeket használt.

A férfi étkezéséről külön stáb gondoskodott, akik az ivóvíz mellett a többi között házi készítésű lasagnét és friss salátát is lejuttattak neki.

Hogy ne unatkozzon, Lloyd Godson a laptopján videózott. Még az internetet is tudta használni, amelynek segítségével iskolás gyermekekkel tartotta a kapcsolatot.

A kutató egy pályázaton nyert csaknem 7,7 millió forintnak megfelelő összeget, ebből tudta kivitelezni a projektet. Reméli, hogy tapasztalatait a mélytengeri kutatásban és az űrkutatásban is hasznosítani lehet majd.

Azt állítja: semmilyen rekordot nem akart megdönteni, csupán az álmát akarta megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom