Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Két hét után eltüntették a vizet

Két hete jó tízcentis vízben lehetett csak átgázolni Mosonmagyaróváron a vasútállomás melletti MÁV-aluljárón. Tegnapra a városüzemeltető kft. és vasút kiszivattyúzta onnan a vizet. A végső megoldás az lehetne, ha a MÁV megrendelésére a városüzemeltető tartaná karban az aluljárót.
Két hete tíz centiméternyi – néhol még mélyebb – vízen kellett átgázolniuk a szivattyú meghibásodása miatt azoknak, akik a mosoni vasútállomás melletti gyalogos aluljárón kívántak a túlpartra kerülni. A sínek túloldalán működő három vállalat alkalmazottjai gyalogosan legközelebb a több száz méterrel távolabbi átjárón juthatnak át csak munkahelyükre.
Azok, akik mégis az aluljárót választották, a leleményességüket hívhatták csak segítségül: volt, aki műanyag tasakokat erősített a lábára, mások téglákat helyeztek el a néhol tenyérnyi mélységet is elérő állóvízben. Az igazi megoldás azonban lassan érkezett meg: elsősorban a tulajdonviszonyok tisztázatlansága miatt.
– Számtalan panasz érkezett hozzánk ez ügyben – tájékoztatta a Kisalföldet Láng István, a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. ügyvezetője, aki elmondta, hogy az aluljáró a tulajdonlap adatai szerint teljes egészében MÁV-tulajdon, ennek ellenére a bírálatok őket is elérték. A közel negyven köbméternyi víz kiszivattyúzásába a VÜF is bekapcsolódott. A hasonló munkálatok költsége esetenként 20–30 ezer forint – hangsúlyozta Láng István, aki szerint tavaly a lámpavezetékek cseréje is rájuk hárult. Az illetékesek szerint hosszú távon az jelenthetne megoldást, ha a MÁV megrendelésére a városüzemeltető tartaná karban az aluljárót.
A MÁV helyi alkalmazottjai úgy tudták, hogy a MÁV-hidászok feladata csak az aluljáró világításának üzemeltetése és a szivattyú kezelése. A műtárgy ez utóbbi meghibásodása miatt telt fel iszapos, sáros vízzel, a múlt pénteken pedig egy zsák szemetet halásztak ki belőle.
Az aluljáró lefedésével is elejét lehetne venni a hasonló meghibásodásoknak – tudtuk meg a helyszínen.
A MÁV kommunikációs irodájának tájékoztatása szerint a pályavasút munkatársai kiszivattyúzták mára a vizet, átjárhatóvá tették az aluljárót. A fennakadásokért az arra közlekedők elnézését kérik, és szívesen látják továbbra is a hasonló bejelentéseket, észrevételeket – hangsúlyozta Csohány Domitilla szóvivő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mivel küzd a téli depresszió ellen?

Tovább olvasom