Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Két gyerekkel kevesebb – mínusz ötmillió

Két tanulóval jár kevesebb a bágyogszováti általános iskolába, mint papír szerint kellene. Emiatt ötmillió forinttól esik el az intézmény. Fejleszteni pályázatokkal próbálnak.
Pályázati támogatásokkal próbálnak fejleszteni a bágyogszováti József Attila Általános Iskolában. Legutóbb 600 ezer forintból játszóteret építettek. Kell is a pénz az iskolának, mivel – két tanulón múlik – a kiegészítő kistérségi normatívát nem kapják meg.
– Az intézmény mqködését segítő „A jövő iskolájáért” Alapítvány, illetve a diákönkormányzat segítségével sikerült a játszóteret kialakítanunk – tájékoztatta a Kisalföldet Kiss Zoltán igazgató.

– Ősszel egy sikeres hulladékgyqjtést rendeztünk a faluban, melyen 400 forintot „kerestek” a gyerekek. A játszótér megfelel az uniós előírásoknak is, a társadalmi munka értékét is számolva így 600 ezer forintba került. Csúszda, vár, hinta áll a diákok rendelkezésére a régi, vasból készült nyújtók helyett.
Az elmúlt időszakban 400 ezer forintot nyert az iskola a megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatán. Ebből projektort vásároltak, valamint a könyvtár könyvállományát bővítették. Szintén pályázati támogatásból szereztek be technikai eszközöket, hangfalakat, erősítőket. Természetesen várják az újabb, kihasználható lehetőségeket. Az iskola jövőjéről Kiss Zoltán elmondta: szeptemberre tizenhét elsőst írattak be a szülők, az alsós osztályok létszáma ezzel megfelel az előírásoknak. A felsőben viszont nem.
„ Két tanulóval kevesebb van nálunk, mint kellene, ezért nem kapunk kiegészítő kistérségi normatívát. Hiába van 129 diákunk, nem felelünk meg a papírformának. Számításunk szerint úgy ötmillió forinttól esünk el emiatt.”
– A község költségvetését elfogadta a képviselő-testület, tizenötmillió forintot kellett az iskola mqködéséhez hozzátenniük – mondta az igazgató. – Mindezek ellenére természetesen bízunk a jövőben, próbálunk megoldást keresni. Intézményünk jól felszerelt, minden feltételnek megfelel, a szakmai munka megfelelő színvonalú, próbálunk fejleszteni is. Szeretnénk még vonzóbbá tenni a szülők számára.
A közeljövő terveiről Kiss Zoltán elmondta: a kézilabdapálya labdafogó hálóját kell rendbe tenniük, illetve a tér megvilágítását megoldaniuk és fel kell újítani a kispadokat is. Ezekhez a munkákhoz is szeretnének pályázati támogatást igénybe venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom