Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Két férfi, egy eset

Mindketten gyerekkoruk óta sportriporternek készültek és végül egy riporteriskolába jártak. Nemcsak a gólokért izguló férfiak, de a hangjukért rajongó nők is kedvelik őket. Konkurensek, mégis barátok: az egyikük a Viasat3 televízió munkatársa, a labdarúgó BL-mérkőzések kommentátora, Hajdú B. István, a másikuk pedig a Sport Televízió szegedi születésű riportere, Méhes Gábor. A két kitűnő sportriportert egy szegedi focimeccs után kértük fel egy „ország, város, fiú, lány" játékra.
Konkurensek, mégis barátok: Hajdú B. István és Méhes Gábor Fotó: Segesvári Csaba
– Kezdjük a játékot egy országgal! Mennyire frissek még az élményei, az idei németországi labdarúgó-világbajnokságról?

Hajdú B. István: – Nagyon frissek, mégis 2000-rel kezdeném, az asztalitenisz Európa-bajnoksággal, amit szintén Németországban rendeztek. Ez volt az első olyan kontinensbajnokság, amelyről magyar aranyérmet közvetíthettem, sőt mindjárt kettőt. A másik élményem az idei világbajnokság volt. Ez volt az első labdarúgó-vb-m, ráadásul a helyszínről tudósítottam a nyolcaddöntőkről. A habot a tortán a finálé jelentette.

Névjegy

Hajdú B. István
36 éves
Budapesten született
A Viasat3 munkatársa
Nős, felesége: Regöly-Mérei Kriszta szerkesztő, műsorvezető  
– Folytassuk a játékot egy szomszéd országgal: az egykori Jugoszláviával, a mai Szerbiával!

Méhes Gábor: – A gyermekkorom meghatározó élménye volt, amit az egykori jugoszláv sporttól kaptam az újvidéki televízión keresztül, legyen az foci, kosárlabda, kézilabda vagy éppen vízilabda. Ez a szerelem a mai napig tart, megátalkodott délszláv szurkoló vagyok bármilyen sportágról is van szó.

– Legyen a város A, mint Athén, ahonnan világgá kiáltotta a magyar férfi pólócsapat olimpiai aranyérmét. Gyakran eszébe jut?
H. B. I.: – Mielőtt fejest ugranánk a medencébe, el kell mondanom, hogy az első labdarúgó Bajnokok Ligája döntő, amit közvetítettem 1994-ben, a görög fővárosban volt. A Milan 4-0-ra nyert a Barcelona ellen. Érdekesség, hogy az első félidőt én, a második játékrészt Faragó Richard barátom kommentálta. Egy hotelben sorsoltuk ki, hogy melyik 45 perc, melyikünknek jut. Örökké felejthetetlen a 2004-es athéni olimpia a férfi kézilabdacsapat bronzmérkőzésével és a vízilabda-válogatott aranyérmével. A szerbek elleni döntőt nehezen felejtik el azok, akik látták.

– Önnek is megadatott, hogy olimpiai aranyéremről tudósíthasson,
Névjegy

Méhes Gábor
32 éves
Szegeden született
A Sport Televízió munkatársa
Nős, felesége, a szintén szegedi Kapás Csilla, sajtóreferens  
Sydneyből. Külön fel kellett készülnie a tornaközvetítésre?

M. G.: – Nekem a tornát meg kellett tanulnom, mert kötélmászásból soha nem voltam jeles. Azzal egyébként nem stresszeltem magam, hogy esetleg olimpiai aranyérmet fogok közvetíteni, de hálás vagyok Csollány Szilveszternek, hogy megnyerte a gyűrű döntőjét. Csodálatos, felejthetetlen élmény volt.

– Most következzék a fiúnév: István beszéljen Gáborról, Gábor pedig Istvánról...
H. B. I.: – Sydneyben ezer lépcsőn kellett leballagnunk a Három nővér sziklacsoporthoz, de kiderült, hogy a visszaúton a kisvasút nem az autónkhoz érkezik, így sajnos visszafelé is lépcsőznünk kellett. Csollány nem izzadt úgy a gyakorlata közben, mint ahogy az én drága Gábor barátom, akit valósággal föltoltunk a lépcsőkön.
M. G.: – Amikor a Pisti igent mondott a Viasatnak, engem nem titkoltan az ő helyére igazolt a Sport Televízió. Majdnem mindig elkerültük egymást, legalábbis ami a munkahelyünket illeti, de mivel mindennap beszélünk, olyanok vagyunk, mint a jó padtársak.

– Lánynév?
H. B. I.: – Harminckét éves voltam, amikor megismertem a feleségemet, Krisztát. Sokan nyaggattak, hogy meg kellene már nősülnöm vagy össze kellene legalább költöznöm valakivel. Öt évvel ezelőtt, decemberben találkoztunk először, és nem sokkal később – mi sem természetesebb – össze is házasodtunk. Azóta megszületett a kisfiam, Balázs, aki már egyéves.
M. G.: – Nekem kétéves lesz Anna lányom, aki igazi tündér. Soha nem gondoltam volna, hogy egy gyerek így megváltoztatja az ember életét, a kapcsolatát a világgal. Apaként sok mindent újra kell tanulni, át kell értékelni, amikor felelősek vagyunk valakiért. De ez nagyon jó érzés. Szeretnék minél többet vele lenni.

Horváth Levente
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom