Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Két év fogház a lakáshiteles rablónak

A férfi január 26-án fosztotta ki a pénzintézetet, az alkalmazottat gázsprayvel lefújta, majd 477 ezer forinttal elmenekült.
Két év letöltendő fogházbüntetéssel sújtott a Szigetvári Városi Bíróság szerdán egy férfit, aki idén januárban, állítása szerint, azért rabolt ki egy takarékszövetkezeti fiókot Mozsgón, hogy fizetni tudja lakáshitelét és közüzemi tartozásait. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság Darvasi Szilvia vezette tanácsa Boros Józsefet rablásban találta bűnösnek, mellékbüntetésül egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte 67 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A férfi január 26-án fosztotta ki a pénzintézetet, az alkalmazottat gázsprayvel lefújta, majd 477 ezer forinttal elmenekült. A pénz felét hiteltörlesztésre, közüzemi számlák rendezésére és bevásárlásokra fordította, a fennmaradó részét otthonának kazánházában rejtette el. Boros Józsefet néhány napon belül elfogták és eljárást indítottak ellene.

A rabló azzal indokolta tettét, hogy munkahelye elvesztése miatt több hónapja tartozott 2005-ben felvett devizaalapú, kétmillió forint lakáskölcsönének törlesztőrészleteivel, s a bank figyelmeztette: felmondja a szerződést, ha nem teljesít.

A szabad felhasználású és fogyasztási hitel miatt is eladósodó, továbbá szolgáltatóknak is tartozó férfi attól félt, hogy elárverezik családja boldogasszonyfai házát, és feleségével, valamint két kiskorú gyerekével fedél nélkül marad. Azt mondta, nem látott más kiutat, mint azt, hogy bankrablással szerezzen pénzt.

A bíróság a büntetés kiszabásánál nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi feltáró jellegű beismerő vallomását, megbánását, a sértetthez és a bankhoz írt bocsánatkérő levelét, büntetlen előéletét, a kár megtérítését, továbbá azt is, hogy két kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Súlyosító körülmény volt viszont az, hogy elszaporodtak a vagyon és testi épség elleni bűncselekmények. A büntető tanács az utóbbi miatt sem látott lehetőséget Boros József büntetésének felfüggesztésére.

Az ítélet ellen az ügyész hosszabb tartamú, börtönfokozatban letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett, a vádlott és a védője három nap gondolkodási időt kért, így az ügy a Pécsi Törvényszéken folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászbaleset: saját földjén lőtték le a püspökladányi férfit

A saját földjén végzett aratást felügyelte az a férfi, akit kedd este egy arra járó vadász lőtt meg… Tovább olvasom