Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Két év börtön a rendőrre támadó tolnai nő büntetése

Két év börtönbüntetésre ítélt kedden első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék egy tolnai nőt, aki késsel támadt egy családgondozót kísérő rendőrre.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak és kiskorú három rendbeli veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek a 38 éves nőt, és elrendelte korábbi, hat hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének letöltését is - tájékoztatta Hauszmann-né Szőke Rita, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

A tényállás szerint a nő és 50 éves élettársa 2011 őszétől gyakran fogyasztott alkoholt, és nem gondoskodtak megfelelően három kisgyermekükről. Lakossági jelzés alapján a családgondozók többször jártak náluk, de a szülők nem voltak otthon vagy nem engedték be őket a lakásba. Az akkor 1 éves, 2 éves, illetve 4 éves gyerekeket 2012 májusában jegyzői határozat alapján védelembe vették.

A szülők később sem viselték gondját a gyerekeknek, ezért 2012. október 4-én a családgondozók a gyermekek azonnali nevelőotthoni elhelyezéséről döntöttek, az elhelyezéshez rendőri segítséget kértek. A nő, aki ekkor is ittas volt, kést vett magához, és támadóan közelített a rendőr felé, ezt csak akkor hagyta abba, amikor a rendőr elővette a szolgálati fegyverét.

A bíróság a férfit kiskorú veszélyeztetése miatt egy év négy hónap felfüggesztett börtönre ítélte, mindkét vádlott enyhítésért fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszúpályi gyilkosság - Az unoka beismerte nagyszülei megölését

A 27 éves debreceni férfit őrizetbe vették. Tovább olvasom