Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Két év alatt sokat fejlődtek

Lapunk első, 2004-ben elismert Presztízs Díjas vállalkozói, vállalkozásai az eltelt időszakban jelentősen gyarapodtak és újabb üzleti sikereket értek el. Két év távlatából úgy érzik, eredményeiket a díjnak is köszönhetik.
Az év vállalkozása Presztízs Díjat 2004-ben a Főszer-Elektroprofil Kft. érdemelte ki lapunk első díjkiosztó gáláján. A cég évek óta évi 28 százalékos növekedést ért el – számolt be az intenzív fejlődésről az ügyvezető igazgató, Lakatos Jenő. A szegedi társaság 2005-ben új székházba és telephelyre költözött, ami szintén azt jelezte, hogy ugrásszerű fejlődés következett be az 1991-ben alapított kft. történetében. A 160 főt alkalmazó Főszer-Elektroprofil Kft. megkapta a Magyar Minőség Háza és a Csongrád Megye Gazdaságáért díjakat is, az ügyvezető igazgató pedig Az év üzletembere Presztízs Díjat. Ezen a héten jelenti be Lakatos Jenő a szervezeti és névváltozást, ezzel együtt a cégcsoporttá való alakulást: Főszer Electric Zrt. néven tevékenykednek a jövőben. Mint mondta, a kft. mint szervezeti forma már nem segítette a cég további fejlődését.

Az év kisvállalkozója címet Savanya Norbertnek, a Savanya Delfin Bt. vezetőjének ítélte oda a független zsűri két évvel ezelőtt. A cégvezető időközben Budapestre távozott és ott ügyvédjelöltként dolgozik. A bt. profilját a Müller Gyermekrehabilitációs Alapítvány viszi tovább. Müller Ferenc (képünkön) alapító elmondta, továbbra is gyerekeket tanítanak úszni óvodástól 18 éves korig, valamint rehabilitációval, gyógyúszással is foglalkoznak főiskolai végzettségű gyógyúszóoktatók segítségével. Számos szegedi intézménnyel állnak kapcsolatban, ezen a nyáron táborokat szerveztek a gyerekeknek. A csoportokat saját buszaikkal szállítják az uszodába.

Az év üzletembere kategóriában 2004-ben a Presztízs Díjat Oláh Jánosnak, a Hanza Kruger Záloghitelező és Árverező Zrt. elnök-vezérigazgatójának ítélte oda a zsűri. A vezető elmondta, a záloghitelezéssel, régiségkereskedéssel, könyveléssel, környezetvédelemmel foglalkozó cégcsoportnál nagy eredménynek tartja, hogy az eltelt két évben valamennyi vállalkozás talpon tudott maradni és senkit sem kellett az alkalmazottak közül elbocsátani. Egy újonnan elindított ágazat, a társasházépítés vagyonvesztéssel járt 2005-ben, mivel a lakásokat nehezen lehetett értékesíteni. Egy másik, szintén az eltelt időszakban megalapozott profil viszont ígéretesnek tűnik: a cégcsoporthoz tartozó A-10 Környezetvédelmi Zrt. a kitörés és a fejlődés lehetőségét hordozza magában.

Üzleti innovációs díjat kapott a hódmezővásárhelyi Metrimed Orvosi Műszergyártó Kft. 2004-ben, amelynek köszönhetően a cég ismertsége – Blaskovics Gábor, a társaság kereskedelmi vezetője elmondása szerint – a megyében jelentősen megnőtt. A Presztízs Díjat még kiállításokra is magukkal vitték. A közelmúltban újabb rangos elismerést kaptak, a Magyar Termék Nagydíjat a Metrimed típusú csípőprotézis családért. Ugyanazon a megmérettetésen a termékcsalád a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara különdíját is kiérdemelte. A 40 főt alkalmazó cég a szűkülő lehetőségek ellenére tartani tudta piaci volumenét az elmúlt két évben. Jelenleg a technológiát fejlesztik, hogy növeljék a termékek piacképességét.

A szegedi székhelyű Biopetrol Kft. nyerte el 2004-ben Az év környezetvédelmi díját. A Presztízs Díjas, 85 főnek munkát adó vállalkozás 2005-ben is jelentős fejlesztéseket hajtott végre: a tervezéshez szükséges irodai eszközökkel, a kivitelezésben nélkülözhetetlen, a kiemelkedő teljesítményt szolgáló technikával, gépekkel és technológiával bővítette meglévő berendezéseit – mondta el Puskás Jenő ügyvezető. A társaság árbevétele 2005-ben közel 20 százalékkal növekedett. A Biopetrol Kft. további rangos elismeréseket szerzett, tavaly elnyerte a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) által kiírt, nemzetközi szinten is jegyzett Az Év KKV vállalata díjat, valamint az Európai Unió országai között meghirdetett Európai Energiabajnokság Legmagasabb nemzeti szintű megtakarítás díját.

A humánerőforrás fejlesztéséért részesült különdíjban az első ünnepélyes eredményhirdetésén a közel 1400 főt foglalkoztató Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. Kiss Sándor vezérigazgató arról számolt be két év elteltével, hogy a cég immáron öt esztendeje tartó töretlen fejlődése folytatódott, amihez erőt adott a Presztízs Díj. Az exportpiacon is jelentős növekedésről számolt be a vezető, ennek kereteit idén februárban az olasz partnerrel aláírt újabb ötéves szerződéssel erősítették meg. A Szefo saját tervezésű modelljeivel megjelent Oroszorszában és a Baltikumban. Megváltozott munkaképességű dolgozóinak, 400 embernek 2006-ban rehabilitációs foglalkoztató, képző és oktató telephelyet létesített a volt Móricz általános iskola épületében, 150 millió forintos beruházással.

Az idei Presztízs Díjakra október 15-éig lehet pályázni. További információ telefonon: 62/567-857 (Pintér Melindánál), 62/567-831 (Fekete Kláránál), illetve az interneten: www.presztizs.delmagyar.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom