Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Kész cirkusz (Bedlam)

Lehet, hogy a világban nincsenek véletlenek, de akkor lássuk be, odafönt jó sokan dolgozhatnak túlórában. És nálunk, a nyármeleg külváros bal szegletében, igazán kitesznek magukért. Egy tucat külvárosi lúzer menthetetlen csetlése és rombolása, ez a Kész cirkusz!
rendező: Dyga Zsombor
forgatókönyvíró: Dyga Zsombor, Lovas Balázs
operatőr: Horváth Árpád
producer: Durst György
vágó: Czakó Judit

szereplő(k):
Csuja Imre (Vegasz)
Udvaros Dorottya (Era)
Ónodi Eszter (Pöcök)
Scherer Péter (Babbel)
Welker Gábor (Zoé)
Schmied Zoltán (Lévisz)
Elek Ferenc (Kelvin)
Görög László (Erpé)
Tóth József (Emgé)
Nagy Zoltán (Dion)

A film sztorija

Lehet hogy a világban nincsenek véletlenek, de akkor lássuk be, odafönt jó sokan dolgozhatnak túlórában. És nálunk, a nyármeleg külváros bal szegletében, igazán kitesznek magukért.

Van itt egy negyvenes exfocista, aki csak egy klozetos incidens miatt maradt le a '86-os Magyar Kupáról a Fradi ellen. Van egy menedzserasszony, aki a maga 80-as mellbőségével permanens pénzéhségben szenved. Van három fáradt agybajnok, akik miközben megtárgyalják, ténylegesen mekkora is Bill Gates vagyona, megfúrnak egy kistakarékot. Van egy feleség, akit meglopott az egyik szeretője, és a szerető, aki szerint csak kölcsönvett, és mellesleg a világ első írógép-dobosa. Van egy cukorbeteg civil zsaru, aki mellékállásban fényképeket készít, persze pénzért, a feleségről, a szeretőről, és a biztonság kedvéért a megrendelőről, az exfocista férjről is. Végül itt van még egy notórius pornó-hasonmásozó srác is, akinek a fején landol az a retikül, amiben a fent említett képek vannak.

Mindenki a táskára hajt. Van, aki eladná, van aki venné, van aki csak vinné, és van olyan, aki csak azt szeretné tudni, mi az a párafaló.

Feltűnik még egy exsírásó, akinek este fontos meccse van, ezért csak egy percre ugrik be, egy nyakmerevítős rendőr, hat nagyhangú mitugrász, egy csomagtartónyi dedikált bőrlabda, egy aranykártyás statiszta, hat napi melegvíz meg-vonás, néhány alapos félreértés és gombfoci-játékos.

Egy tucat külvárosi lúzer menthetetlen csetlése és rombolása, ez a kész cirkusz. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Már a Tesóból is ismert Welker Gábor (Zoé) és Elek Ferenc (Kelvin) az említett Lévisszel pedig nem nagyon tudnak mit kezdeni az ölükbe (fejükre) pottyant ominózus retiküllel, de ez már a film témája, amit nem részleteznék. Az ő fergeteges főszereplésükkel tekinthető meg ez a 74 percnyi padlógázas mozi. A padlógázt ez esetben természetesen a film tempójára, nem pedig minőségére értem. Rövidke, de sűrű mozi. Nem a világmegváltó fajtából, amitől falnak megy a művelt ifjúság, hanem a nagyon-állat pörgős-maxilazából. Írja a film reklámanyaga, hogy Guy Ritchie-stílusban készült... Dehogyis! Ez a Dyga Zsombor-stílus, mondjuk nem angol szlengben, hanem igazi flaszter-magyarban, de ettől még
éppen olyan jó! Sőt!"
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A vicceskedés táptalaja tehát adott, ami alaposan igénybe veszi a film művészeinek komikus eszköztárát. Van, akinek vérében van a nevettetés, pl. Elek Ferencnek és parádés szerepben a legutóbb a Família Kft.-ben látott Nagy Zoltánnak. Akad, aki erőlködik, és van, aki csak annyira vicces, mint a lottósorsolás. Az a helyzet, hogy a társulat tagjai együttes erővel működnek igazán üzemi hőfokon. Játékukat a ritmikájából ezúttal sem veszítő pergő képek és az Uptown Fellaz formáció dinamikus aláfestő zenéje hevíti olyan állapotba, hogy mi könnyeden szórakozzunk. S ha a szék karfáját nem is csapkodjuk mindvégig, azért lesz pár figura, akiért megérte beülni erre a vígjáték benyomását keltő mozgókép-kavalkádra."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom