Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Késleltethető öregkor

Egészséges és jó életminőséget adó öregkor pedig létezik, csak oda kell figyelni magunkra.

Egészséges és jó életminőséget adó öregkor pedig létezik, csak oda kell figyelni magunkra – állítja a Kor Kontroll Társaság, amelynek célja, hogy minél több emberben tudatosítsa: az öregkor is lehet szépen megélhető időszak, s e gondolat terjesztésére rendszeresen tartanak Budapesten összejöveteleket.

Biológiai óra

Az emberi testben ketyegő biológiai óra szerint akár 120 évig is elélhetnénk, csakhogy a maximális élettartamot az örökletes gének, a szenvedélybetegségek, a környezet, az életkörülmények és az életmód csökkenti – véli a Kor Kontroll Társaság, amelyet orvosok, művészek és közismert emberek hoztak létre nemrégiben azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet: az egészséges és sikeres öregkor megélhető.

A japánok vezetnek

Tájékoztatójukból megtudható, hogy Japánban a legmagasabb a születéskor várható élettartam, de ott is „csak" 82 év mindkét nemnél. A magyarországi érték ennél sokkal alacsonyabb: a férfiaknál 68, a nőknél 76 év, ezzel még Európában is az utolsók között kullogunk.
Az idősödéssel összefüggő folyamatok egyre jobban megismerhetők és felmérhetők, ennek következtében késleltethetők is – állítják a társaság szakemberei.

Divat, mozgás

A Kor Kontroll azon dolgozik, hogy divatba hozza a mozgást, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet, a kultúra iránti fogékonyságot és a szűrővizsgálatokat. Szeretnék motiválni az embereket, hogy életminőségük javítása érdekében előzzék meg a betegségeket, ismerjék fel idejében azokat, és ha felismerték, akkor kezeltessék is.

A társaság azt tervezi, hogy havonta tart tematikus összejöveteleket, amelyeken híres és ismert emberek beszélnek saját pozitív élettapasztalataikról. Az első találkozót február 2-án tartották a Pallas Páholyban, szűrőnap volt sok színes programmal az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Minden rendezvényük ingyenesen látogatható.

Dr. Gyenes Monika társadalom-szakorvostan szakorvos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom