Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Késleltethető öregkor

Egészséges és jó életminőséget adó öregkor pedig létezik, csak oda kell figyelni magunkra.

Egészséges és jó életminőséget adó öregkor pedig létezik, csak oda kell figyelni magunkra – állítja a Kor Kontroll Társaság, amelynek célja, hogy minél több emberben tudatosítsa: az öregkor is lehet szépen megélhető időszak, s e gondolat terjesztésére rendszeresen tartanak Budapesten összejöveteleket.

Biológiai óra

Az emberi testben ketyegő biológiai óra szerint akár 120 évig is elélhetnénk, csakhogy a maximális élettartamot az örökletes gének, a szenvedélybetegségek, a környezet, az életkörülmények és az életmód csökkenti – véli a Kor Kontroll Társaság, amelyet orvosok, művészek és közismert emberek hoztak létre nemrégiben azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet: az egészséges és sikeres öregkor megélhető.

A japánok vezetnek

Tájékoztatójukból megtudható, hogy Japánban a legmagasabb a születéskor várható élettartam, de ott is „csak" 82 év mindkét nemnél. A magyarországi érték ennél sokkal alacsonyabb: a férfiaknál 68, a nőknél 76 év, ezzel még Európában is az utolsók között kullogunk.
Az idősödéssel összefüggő folyamatok egyre jobban megismerhetők és felmérhetők, ennek következtében késleltethetők is – állítják a társaság szakemberei.

Divat, mozgás

A Kor Kontroll azon dolgozik, hogy divatba hozza a mozgást, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet, a kultúra iránti fogékonyságot és a szűrővizsgálatokat. Szeretnék motiválni az embereket, hogy életminőségük javítása érdekében előzzék meg a betegségeket, ismerjék fel idejében azokat, és ha felismerték, akkor kezeltessék is.

A társaság azt tervezi, hogy havonta tart tematikus összejöveteleket, amelyeken híres és ismert emberek beszélnek saját pozitív élettapasztalataikról. Az első találkozót február 2-án tartották a Pallas Páholyban, szűrőnap volt sok színes programmal az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Minden rendezvényük ingyenesen látogatható.

Dr. Gyenes Monika társadalom-szakorvostan szakorvos

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom