Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kerti könyvek a neten

Ma már szerencsére nem kell okvetlenül más, tapasztalt kertészektől ellesnünk a kertészkedés fortélyait, hiszen bőséges szakirodalom áll rendelkezésünkre a témában. A könyveket akár otthonról, az interneten keresztül is megvásárolhatjuk.

20 ÖTLETES KERTTERV

A 20 ötletes kerttervben szereplő, kész kerttervek többféle stílusnak, ízlésnek és pénztárcának felelnek meg. Mindazoknak felbecsülhetetlen segítséget jelentenek, akik szép kertre vágynak, de nincs idejük vagy pénzük saját kerttervet készíteni vagy készíttetni. Mindenféle kerttípushoz találunk itt tervet, legyen szó olcsó, családi kertről vagy vendégek fogadására teremtett elegáns díszkertről, ráadásul mindegyikhez kész ültetési rend és növénylista is járul. Mindenféle kertben használható, kész kerttervek Részletes ültetési vázlatok, színes fényképek és illusztrációk. 
Megrendelhető: www.libri.hu

A HARMÓNIA KERTJE - A KERT HARMÓNIÁJA
Zen-kertek

Sziklák és kavicsok, mohák és famatuzsálemek, békés tavak és szilaj vízesések... A zen-kert - melyet a japánok már a 12. században a képzőművészetek sorába emeltek - célja, hogy akár egy kicsiny területen is láttassa a természet egészét. Az ásványok metaforikus erejét felhasználva száraz kertben is csörgedező patakban gyönyörködhetünk. A sakkei, azaz a „kölcsönvett táj" technikájával apró kertünk a szomszédos domb erdeivel bővül. A teakert - megtisztulásköveivel, lámpásaival, szépségével és költőiségével - hagyományosan az ellentétek kibékítésére szolgált. Tökéletes összhang és harmónia - kert, ahol kedvünk támad megállni, és megízlelni a különös hangulatot, a természet varázsát. 
Megrendelhető: www.libri.hu

FENG SHUI A KERTBEN

A Feng Shui módot ad rá, hogy tökéletes összhangban élhessünk környezetünkkel. Manapság már nyugaton is egyre jobban terjedőben van a térrendezés ősi kínai művészete, azonban a feng shui sokkal hatékonyabb lehet, ha az otthonunkat körülvevő térre is figyelmet fordítunk. Amennyiben kertünkben is alkalmazzuk a feng shui elveit, akkor annak méretétől, fekvésétől és helyétől függetlenül sikeresebbek lehetünk az élet minden olyan területén, amely valóban fontos számunkra. A kötet számos olyan gyakorlati tanácsot tartalmaz, amely mindenkinek segít a lehető legjobban kiaknázni a föld természetes erőforrásait. A könyvben rengeteg színes fotó egészíti ki a mondanivalót.
Megrendelhető: www.fotexnet.hu

KERTI GRILLSÜTŐK, KANDALLÓK ÉS GRILLEZŐHELYEK

A "Csináld magad" sorozat kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésről lépésre, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket. Az egyértelmű jelölésekkel azonnal felmérhető, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, mekkora erőkifejtésre és mennyi munkaidőre kell számítanunk, milyen szerszámokra van szükségünk.
Megrendelhető: www.fotexnet.hu


A KERTÉSZKEDÉS FORTÉLYAI
Hasznos tanácsok a kertben

Minden ember álmai között szerepel egy kert, ahol pihenéssel töltheti szabadidejét. Sokan közülünk azonban nem tudunk elegendő időt szánni a kerttel járó foglalatosságokra. A kert gondozása nem bonyolult dolog, ha gondosan, kertünk adottságait figyelembe véve választjuk ki a növényeket, és ahol lehet, minimális gondozást igénylő ültetvényeket létesítünk. A Kertészkedés fortélyai segítséget nyújt abban, hogy kertünk a lehető legkevesebb idő és munka ráfordításával is lakóhelyünk dekoratív részévé váljon. Információk alapvető kertészeti technikákról; időt kímélő ötletek, általános kertészeti gondok gyors orvoslása, javaslatok olyan növényekre, amelyek a legtöbb típusú talajban jól fejlődnek.
Megrendelhető: www.libri.hu

BIOKERT
Munkanaptárral

Marie-Luise Kreuter könyve 20 év óta a biokertészkedésre oly igényes Nérnetországban a legfontosabb alapkönyvnek számít. Mostani új, bővített kiadását nagy gyorsasággal nyújtjuk át a rnagyar közönségnek.
Hazánkban is egyre bővül azoknak a kertészeknek a tábora, akik kertjüket a természet törvényeit követve óhajtják művelni. Nem csupán a tradíciókhoz ragaszkodás lehet ennek a magyarázata, hanem gazdasági megfontoIás is: a biotermékek iránt egyre nagyobb a kereslet, s ennek megfelelően az áruk is egyre magasabb. Munkanaptárral bővült új kiadásunk pontos útmutatót ad azoknak is, akiket már rabul ejtett a biokertészkedés, de azoknak is, akik énnek a könyvnek a hatására vágnak bele.
Megrendelhető: www.libri.hu

HANGULATOS TÉLIKERTEK

A télikert építését, kialakítását és beültetését gondos tervezésnek kell megelőznie, hogy minden várakozásunknak megfeleljen, hogy korlátlanul élvezhessük a kert nyújtotta örömöket. Könyvünk rávilágít a tervezés és az előkészítés során számba veendô összes kérdésre. Megadja a szükséges anyagok listáját, minőségét, helyettesíthetőségét. Bemutat építési modelleket és módokat. Ötleteket ad a kert belsejének kialakítására, bőséges információt közöl a megfelelő növényekről, tartásukról, gondozásukról. Hasznos tanácsai alapján télikertünk hosszú évekig lehet a mi édenkertünk, folyamatosan virágzó vagy termő növényekkel.
Megrendelhető: www.fotexnet.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építsünk sziklakertet! 2. rész

A növények választéka kimeríthetetlen, de feltétlenül ajánlatos, hogy legyen közöttük kövirózsa,… Tovább olvasom