Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kertész visszalép Kránitz javára

Kertész Zoltán, az SZDSZ képviselőjelöltje – amint az várható volt – visszalép a választások második fordulójától, Kránitz László (MSZP) javára. Ezt a két politikus Kóczán Zoltánnal, az SZDSZ helyi elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be.
– Az országgyűlési választások első fordulóját az MSZP és az SZDSZ koalíciója nyerte – mondotta Kránitz László. – Szocialista jelölt még sohasem kapott ennyi szavazatot a választókerületben, Kertész Zoltán pedig a harmadik helyen végzett. A két párt helyi együttműködésével ezért esély nyílt arra, hogy most először az MSZP jelöltje nyerhesse el a mandátumot. Ennek érdekében Kertész Zoltán visszalép.
– A legfontosabb, hogy az országnak stabil MSZP–SZDSZ vezette kormánya legyen – jelentette ki Kertész Zoltán, megjegyezve, hogy immár negyedszer szerepel a legjobban a megyei liberális jelöltek közül. – E cél érdekében visszalépek Kránitz László javára és arra kérem a választókat, hogy április 23-én szavazzanak a szocialisták jelöltjére.
A tájékoztatón elhangzott, az MSZP és az SZDSZ Sopronban is közösen kampányol a következő napokban – kivéve a húsvéti ünnepeket –, hogy a lehető legtöbb választó voksoljon Kránitz Lászlóra.
Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi csoportjának elnöke bejelentette, az egyeztető tárgyaláson szóba került az őszi helyhatósági választás is. Megállapodtak abban, hogy a két párt közös polgármesterjelöltje Walter Dezső jelenlegi polgármester lesz, és az önkormányzatban magasabb szintre emelik együttműködésüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom