Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kertész Imrének még nincs frakkja

Budapestre érkezett szerda este Kertész Imre, az első Nobel-díjas magyar író; a Malév berlini járatával érkezett írót újságírók tömege és barátok várták a Ferihegyi repülőtéren.
(fotó: MTI)
– Kicsit élvezni a szeretetet, amely felém árad, ezért jöttem most haza – mondta az újságírók kérdésére válaszolva Kertész Imre, aki berlini ösztöndíját szakította meg hazautazásával.

– Magyarországnak nagyon jól jön az, hogy Nobel-díjjal tüntettek ki, mert Frankfurtban már most eladták olyan magyar írók könyveit, akiknek művei nem voltak nagyon keresettek – derült ki Kertész Imre válaszaiból.

Úgy fogalmazott, hogy boldog ember, eddig is az volt, ám a kitüntetés elnyerése óta még nagyobb boldogságot érez.

Kertész Imre közölte: a nagyvilág a hazája, Magyarországon született, magyarul beszél, és magyarnak lenni egy különleges kiváltság; magyar nyelven ír, egy szép, titkos nyelven.

Az író szólt arról is, hogy már készül új könyve, amelynek első felét már megírta, és tartott is belőle felolvasóestet a Budapesti Kamaraszínházban szeptember 25-én. Az ünneplés azonban egy kicsit megakasztja az új regény munkáját – fűzte hozzá.

Kertész Imre szólt arról is, hogy készülő regényével zárja le a holokauszt-témát.

A Nobel-díjas magyar író négy napot tölt Magyarországon, s reméli, hogy lesz alkalma találkozni olvasótáborával s dedikálni műveit.

Az MTI kérdésére elmondta: bár frakkban kell átvennie a Nobel-díjat, de nincs még ilyen öltözete.

– Előbb-utóbb azonban meg fog látogatni engem egy frakk – mondta Kertész Imre.

A Nobel-díjas írót a barátok mellett felesége és az író műveit Magyarországon gondozó könyvműhely, a Magvető Kiadó vezetője várta.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen olvassák az internetes médiát

Magyarországon 1998 óta megkétszereződött az Internet-hozzáféréssel rendelkezők… Tovább olvasom