Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Keringési elégtelenségben hunyt el a kemecsei férfi, nem sokkolótól

Az előzetes igazságügyi boncjegyzőkönyv szerint természetes úton, keringési elégtelenség miatt vesztette életét a rendőrök által vasárnap elfogott kemecsei férfi - közölte a rendőrség hétfőn.

18 óra 42 perc

A Szabolcs megyei Esélyek Háza romareferensének a kemecsei férfi családtagjai mondták azt, hogy a rendőrök sokkolóval akarták kiszedni az ágy alól a férfit, és amikor kihúzták, már halott volt.

A referens, Horváth József azzal kapcsolatban nyilatkozott erről hétfő este azt MTI-nek, hogy a rendőrségi közlés szerint természetes úton, keringési elégtelenség miatt halt meg a rendőrök által vasárnap elfogott kemecsei férfi.

Horváth József hangsúlyozta, amikor a sajtónak a történtekről beszélt, a családtagok elbeszélésére hivatkozott.

Herczku Tünde közleménye - Esélyek Háza, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Esélyegyenlőségi Iroda

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az MTI-től téves információt kaptak, a Szabolcs megyei, kemecsei rendőri intézkedésről és egy roma ember haláláról szóló tudósításban. Irodám, az Esélyek Háza roma referense, Horváth József neve jelent meg egy általam ismeretlen nyilatkozó személy állításai mentén. (Vélelmezem, hogy Nagy József ÉKE képviselőről lehet szó, és bízom abban,. hogy nem szándékosan adta ki magát ,,Horváth Józsefnek".)

Tájékoztatom Önöket, hogy munkatársam Önöknek, az MTI-nek egyáltalán nem nyilatkozott, nincs nyilatkozási joga az iroda nevében, a televízióban, híradásban megjelent, hivatkozott férfi nem azonos az ő személyével! Az Esélyek Háza határozottan elzárkózik attól, hogy nevét és munkatársait az üggyel bármilyen nyilvános, vagy vizsgálati anyagban összefüggésbe hozzák az eseményekkel.


15 óra 24 perc

Fülöp Gergely elmondta: a járőrkocsiban rosszul lett, majd a mentőben elhunyt 49 éves kemecsei férfi testén külső erőszakra, bűncselekményre utaló sérüléseket nem találtak.

A százados tájékoztatása szerint a férfit az őt elfogó rendőrök Nyíregyháza határában mesterséges lélegeztetéssel és szívmasszázzsal próbálták újraéleszteni a mentők kiérkezéséig. A haláleset körülményeit a Tiszavasvári Városi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A szóvivő megjegyezte: az elhunyt hozzátartozói által megtett feljelentést a rendőrség az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbítja.

A járőrök vasárnap késő délután mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

A férfit az ágy alá bújva találták. A rendőrség korábbi közlése szerint nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték, és a rendőrautóba ültették.

Hétfő reggel Horváth József, a megyei Esélyek Háza romareferense azt mondta az MTI-nek, hogy rendőrségi sokkolótól vesztette életét egy férfi vasárnap Kemecsén. Elmondása szerint a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy férfit, akinek a börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

Hozzátette: a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, és mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, majd amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.

10 óra 58 perc

Az elsődleges szakvélemény szerint infarktus vagy tüdőembólia okozta a halálát annak a férfinak, akit vasárnap délután akartak előállítani Kemecsén - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A férfin a bilincselés által okozottakon kívül nem voltak külsérelmi nyomok - írták. Közleményük szerint a férfi úton a kapitányság felé hirtelen rosszul lett, és elvesztette eszméletét. Azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni az elfogott személyen.

A helyszíni szemle alapján - melyet a rendőrség törvényességi felügyeletét ellátó ügyészség képviselőjének jelenlétében végeztek - bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. A halálesetet igazságügyi orvos bevonásával vizsgálják.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap késő délután mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben.

A 49 éves férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték. A férfit az ágy alá bújva találták, de a rendőrség azt írja, nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték, és a rendőrautóba ültették.

Ezt követően a kapitányságra tartva, útközben lett rosszul a férfi. Fülöp Gergely, a megyei kapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az elfogást végző rendőröknél nem volt sokkoló. Ilyen eszközzel a nyíregyházi rendőrkapitányság nem is rendelkezik - tette hozzá.

Horváth József, a megyei Esélyek Háza roma referense az MTI-nek korábban azt mondta: a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy 50 és 55 év közötti férfit, akinek érvényes börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

A referens elmondása szerint a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, majd amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.

9 óra 47 perc

Rendőrségi sokkolótól vesztette életét egy férfi vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén.

Horváth József, a megyei Esélyek Háza roma referensének információi szerint a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy 50 és 55 év közötti férfit, akinek érvényes börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

A férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni - tette hozzá Horváth József.

A referens úgy tudja, hogy amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt. A rendőrség az esetről későbbre ígért tájékoztatást.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. háté 2010. december 28. 23:21
  „42. hozzászólás kolombela

  ---"azannyát"-- ennyi évig "nyaraltattuk" --ez a sokkoló!------na, ezt tehetetlen dühömben írtam

  Bizony, tudnám hova vinni ezeket!---kőbányába-kavicsot gyártani!--természetesen kalapáccsal.”
 • 42. kolombela 2010. december 28. 22:23
  „41. hozzászólás háté 2010.12.28. 19:13
  Ez alatt a 28 év alatt min. 15 milliót költött az állam (adófizetők) tartására.
  Egy biztos, ha az első években önfenntartóként ült volna, ez a 28 év nem történt volna meg, mert a cigányok, mint köztudott utálnak dolgozni.”
 • 41. háté 2010. december 28. 19:13
  „Cáfolja a rendőrség, hogy sokkolót használt volna a már 28 és fél évet börtönben ülő cigánybűnöző elfogásakor!

  ---"azannyát"-- ennyi évig "nyaraltattuk" --ez a sokkoló!”
 • 40. udy 2010. december 28. 15:10
  „Reméljetek a sthooool bucink is megbánta...”
 • 39. annobon 2010. december 28. 14:24
  „"Hazamehet, és majd valamikor be kell vonulnia?" Igen mert egyes börtönök úgy működnek, mint egy teltházas szálloda, amelyben csak üresedés esetén lehet szobát foglalni...”
 • 38. Hyppolit 2010. december 28. 13:50
  „háté véleményéhez: azt egyébként nem értem, hogy amikor egy ilyen bűnözöre kimondják az ítéletet, akkor miért nem viszik egyből a börtönbe? Hazamehet, és majd valamikor be kell vonulnia? Egy biztos, a rendőröknek sem lehet egyszerű a helyzete...”
 • 37. háté 2010. december 28. 12:44
  „----aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

  -testi sértés, garázdaság, lopás----nem is írom, hogy dö..... meg az ilyen, hiszen magától megtette!
  A bűnös elnyeri méltó büntetését, --nála bejött!

  Semmi könyörületet nem érzek azokkal akik másoknak, --jogtalanul okoznak bajt, fájdalmat, --bármi féle bűntényt.”
 • 36. Hyppolit 2010. december 28. 12:24
  „A kemecsei férfi esetét félreteszem, bízom benne, hogy az illetékes szakemberek lelkiismeretesen kivizsgálják az ügyet. Amit meg leírnak, elfogadom.
  De ha már többen szóba hozták a sokkolót, érdekes az az interneten is megtalálható cikk, amiben a Nemzetvédelmi Egyetem szakemberei pl. a TASER nevű sokkolóról nyilatkoznak. Eszerint katonai, rendőrségi, rend-fenntartási, büntetés-végrahajtási, stb. területeken használják. A használatával kapcsolatos képzést vizsgához kötik, és használata csak az előírt körülmények szerint lehetséges. Az érző-és mozgatóidegre hat, görcsbe rándítja az izmokat, az érintett eldől, mint a zsák. A test lemerevedik..
  A hozzátartozókat sajnálom, a férfinek be kellett volna vonulnia, annyival előbb túl lett volna a büntetésén...”
 • 35. kolombela 2010. december 28. 12:08
  „34. hozzászólás Julianusz 2010.12.28. 10:51
  Csak a pontosság kedvéért, ez nem hamis tanúzás, hanem hamis vád.
  Egyébként elgondolkodtató, hogy a rendőrök mindig csak a cigányok letartóztatása esetén "erőszakosak", amit csak és kizárólag a rokon "szemtanuk" állítanak.
  Ezeknek annyi igazság van az állításaikban, mint medvesajtban a brummogás! A sok eszement meg elhiszi ezt a szép mesét.”
 • 34. Julianusz 2010. december 28. 10:51
  „Romareferens, gyermekjóléti ügyintéző, egyre megy. Csak az ügyfele állítása az igaz. A romareferens válogatás , mérlegelés nélkül kürtöli a világba, amit az ügyfelei a szájába adtak. / a hamis tanúzást a törvény bünteti!!!/ ugyanígy tesz a gyermekjólétis, ahol az 5 gyerekes családban anyuka kizárja apukát, mire ő máshol keres vigaszt, és 3 kerek napig nem megy haza. Közben anyuka beszelad a gyermekjólétibe, ahol máris megírják a kérelmet, hogy mától egyedülállóként kéri a családipótlékot.Az igényt postázzák, az ügy elintéződik, emelt családi jár, apuka hazamegy, és alkalmi 1-2 hetes segédmunkákból még némi +jövedelem is bejön.”
 • 33. annobon 2010. december 28. 09:50
  „32-höz: ... és majd az új médiatörvény...”
 • 32. janika 2010. december 28. 09:09
  „Azért arról nem szabad megfelejtkezni, hogy a sajtó azt ír, amit engedélyez neki a politika és a szekértolói.”
 • 31. annobon 2010. december 28. 08:23
  „Nyilatkozott a rendőrségi szóvivő, állítólag náluk egyáltalán nincs sokkoló rendszeresítve. Most akkor mi van? Keringési elégtelenség...”
 • 30. accelerator 2010. december 28. 05:48
  „Sokkolták, megállt a szíve.... Ha jobban bele gondol az ember, akkor ez valóban keringési rendellenesség!”
 • 29. elisabet 2010. december 27. 22:33
  „Mit kell ezt az ügyet ennyire felturbózni?Bezzeg,ha sápadt arcu lenne,akkor a kutyát nem érdekelné.-volt már rá több példa.
  Egy bűnözővel kevesebb...”
 • 28. nüs 2010. december 27. 22:07
  „"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság már korábban leszögezte, hogy a nyíregyházi rendőrségnek nincs is sokkolója, így azt nem alkalmazhatták"

  - mintha hasonló állítást már hallottunk volna pár éve vipera ügyben is, aztán tudjuk mégis volt olyanjuk a rendőröknek. Függetlenül ettől az esettől, jó időbe lesz az még mire a rendőrségnek újra hinni fogunk...”
 • 27. Csetneky 2010. december 27. 21:23
  „Na, most a sok sokkolós okos ellen akkor indul az eljárás hamis vád, rágalmazás, stb. miatt?”
 • 26. háté 2010. december 27. 20:44
  „A referens elmondása szerint a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, majd amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.

  Ha valaki hülye, az is marad. Sokkolóval próbálták kihúzni,--
  --ja mágnes volt rajta a cigányon meg az ellopott vas!
  -férfi teste már élettelen volt.
  --megbilincselték, és utána besétált a rendőrségi kocsiba,-- és biztos ami biztos,-élettelenül,- meghalt.
  A sokkoló-tól halt meg!---bizony sokkoló lehetett neki börtönbe vitetni magát, a sok ismerős előtt.
  Ezért be-sokkolta magát.”
 • 25. akela4 2010. december 27. 19:19
  „Az, hogy a szakértő mit mond, az lényegtelen, mert pénzért, vagy egyéb előnyökért bármit leírnak!
  Emlékeztetni szeretném, hogy annak idején Zalatnai halálos kór diagnózisával vonult be a börtönbe, amit egy szakértő állított ki!
  Úgy látszik a börtön jó hatással volt betegségére, mert miután kiengedték, már nem volt szüksége sem kezelésre!

  Az meg hogy mi volt a rendőröknél, az köztudott, hogy anno nem volt a vipera sem rendszeresítve, mégis használták!
  Ja és még az is érdekelne, hogy stohl bucikát miért nem hasonlóan kezelték?!!!”
 • 24. quaestor 2010. december 27. 18:37
  „Mankapunka neked olyan dumád van, hogy az ember betegre röhögi magát.
  Ne érts félre, nem rosszindulatból írtam, tényleg jó a szöveged :))”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: ítéletet hozott az ítélőtábla

„A vörösiszap-lerakással ártalmatlanítható a hulladék", a hulladéklerakó létesítéséhez pedig… Tovább olvasom