Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Keretkiegészítéshez 270 millió forint

Rendkívüli közgyűlést tart augusztus 10-én Győr képviselő-testülete. Három előterjesztésben összesen 270 millió forintnyi pluszpénz sorsáról döntenek a városatyák.
Három fontos, az augusztus 10-i rendkívüli önkormányzati közgyűlés elé kerülő témában született vezetői döntés, hangzott el a szokásos pénteki győri városházi sajtótájékoztatón.
Balogh József polgármester bejelentette: 100 millió forintos keretkiegészítést javasolnak városüzemeltetési, útfenntartási feladatokra, nagyjából fele-fele arányban. Az oktatási intézmények idei felújítási, karbantartási keretét 50 millió forinttal bővítik. A pluszpénz felhasználásának részletein még szintén dolgoznak.
Győr a jövő esztendőre 200 millió forinttal kötelezte el magát az ipari épített technológiával készült (panel)lakások energiatakarékos felújításának támogatására. Győrben a program rendkívül népszerűvé vált, egyre nagyobb az érdeklődés. A pályázatok színvonala is sokat javult, olyannyira, hogy 95–98 százalékukat biztosan nyerőnek lehet mondani. Hogy mindenki megkapja-e a kért állami támogatást, természetesen függ a költségvetéstől, mindenesetre Győr a 2007-re vállalt 200 millió forintos kötelezettségét 120 millió forinttal meg kívánja emelni. Ez az összesen 320 millió forint hozzávetőleg 800 lakás energiatakarékos pályázati felújítására elég.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bízik az egészségügy átalakításában?

Tovább olvasom