Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Keretéből osztott virágokat a képviselő

Sopron P. Horváth László A soproni hősi temetőnél hétféle virágból lehetett tegnap válogatni. A kezdeményező Varga Mária önkormányzati képviselő fő célja az volt, hogy a közelgő hősök napjára gondozottak legyenek a temetők.
Idén első alkalommal tartott ingyenes „virágvásárt” tegnap Varga Mária soproni önkormányzati képviselő, aki képviselői keretéből vásárolta meg a palántákat. Az érdeklődők ezer növényből válogathattak. Volt egyebek mellett záporvirág, büdöske, nebáncsvirág és kakasvirág. A temetői árvácska már levirágzott, ezért is választották ezt az időpontot az osztásra.
– A cél az volt, hogy a közelgő hősök napjára gondozottak legyenek a temetők, én így szeretnék hozzájárulni a méltó megemlékezéshez – mondta Varga Mária. – De nem csak a temetőkbe szánom a virágokat. Azok is eljöhettek, akik a kiskertjükbe, erkélyükre válogattak palántákat, hiszen a szemnek is jobb, ha virágos balkonokat lát városszerte, mintha sivár homlokzatokat. Azt tervezem, hogy jövőre előbbre hozzuk a kezdeményezést és lehetőség szerint még több növényt osztunk majd ki.
Hétféle virágból lehetett tegnap válogatni, az akció kezdeményezője, Varga Mária (balra) a képviselői keretéből vásárolta meg a palántákat.
Fotó: Magasi
A városban is

virágosítanak
Sopronban a város közterületein is megkezdődött a virágosítás, amire a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy hárommillió forint áll rendelkezésre. A körforgalmakba, parkokba, közterekre hetvenezer egynyári növényt ültetnek ki. Miként folyamatosan helyezik ki a Várkerületen a megszokott helyekre a muskátlikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A raktár megy, a könyvtár marad A város nem mondott le arról, hogy legyen egy új tékája, 8 milliárd az ára

Sopron Horváth Ferenc Új könyvtár építése csak a hosszú távú tervekben szerepel, ezért még évekig a… Tovább olvasom