Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kereszttqzben a fejlesztések

Sopron Munkatársunktól Fellángolt a vita Sopronban a fejlesztésekről. Walter Dezső állítja, legalább 2 milliárd forinttól esett el a város. Fodor Tamás polgármester szerint négy projektet regisztráltak az ágazati programok között. Ezekről július 25-én döntenek.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén 22 milliárd forint értékq projekt támogatásáról döntöttek. (Sopron nem kapott egy forintot sem – Kisalföld, 2007. június 27.) Olyan fejlesztési elképzelésekről, amelyek megvalósítására – bizonyos feltételek megléte esetén – pályáztatás nélkül adható támogatás, esetenként önrész nélkül.
Walter Dezső megdöbbentőnek nevezte, hogy Sopron egyetlen fejlesztési elképzelést sem nevesített a fejlesztési tanács ülésére.
„ A város legalább 2 milliárd forint támogatástól esett el” – jelentette ki a volt polgármester.
– Érthetetlen, hogy miért nem éltek a lehetőséggel. Állítom, ha legalább hat projektet megneveznek, minimum kettőt támogatott volna a tanács. Így a legjobb szándék mellett sem tudok segíteni. Ez azt is jelenti, hogy számos fejlesztési elképzelés nem valósul meg 2007– 2008-ban. Remélem, hogy a következő lehetőséggel élnek, s nevesítik a belváros rekonstrukciós tervét.
Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette, Sopron azért nem kapott egy forintot sem, mert a város kiemelt projektjei nem a regionális, hanem az ágazati programok között szerepelnek, általában 10–20 százalékos önrésszel.
– Négy regisztrált fejlesztési tervünk van, amelyeket a közgyqlés is jóváhagyott – mondta a polgármester. – A hulladékprogram (ismét nevesíteni kellett), a Kőszegi úti aluljáró, az osztrák–magyar vízellátási rendszer terve, valamint a záportározók és az Ikva mederrendezése. Ezekről július 25-én döntenek a kormányzati szervek. Szó sincs tehát arról, hogy a város lemondott volna a pályázatokról. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elé azért nem kerültek újabb programok, mert az előző városvezetés ilyeneket nem készített elő. A mai közgyqlésen viszont szerepel a Tqztorony felújítása és a belváros rekonstrukciója. Amennyiben jóváhagyja a testület, akkor benyújtják a tanácshoz, hogy szeptemberben tárgyalhassanak róla.
A polgármester megjegyezte, a városvezetés mindent elkövet annak érdekében, hogy Sopron hazai és uniós forrásokhoz jusson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka és élvezet: hogyan szítsd fel a szenvedélyt?

Azt kívánod, bárcsak azon szerencsések közé tartoznál, akik gyermekkoruk óta tudják, hogy mivel… Tovább olvasom