Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Keresettek lesznek az ékezetes doménnevek

Március elsejétől Magyarországon is lehetőség nyílik az ékezetes betűket használó domainnevek bejegyzésére.
Várhatóan sok cég márkavédelmi és kereskedelmi megfontolásokból begyűjti majd a domainnevei ékezetes változatát is. Ugyanígy megindulhat a magánszemélyek áradata, akik az emlékezetes 2000. márciusi domain liberalizáció lázában minden elképzelhető címet lestoppoltak maguknak.
Ausztriában és Németországban a szakértők az ékezetes lehetőség bevezetése nyomán az új bejegyzések felfutását várják. A német United Domains szerint a következő években több százezer új bejegyzés várható majd, írta a Der Standard.
Magyarországon már megvan az új domaninnevek bevezetésének menetrendje, de a regisztrátor cégek még nem égnek lázban. Az egyik nagy szolgáltatónál azt ígérték, hogy amint megnyílik az út az újszerű címek bejegyzése előtt, erről a weboldalukon tájékoztatják az ügyfeleket.
Az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) domain.hu weboldalán szereplő tájékoztató szerint aki már rendelkezik egy domainnév ékezetektől megfosztott változatával és hasonló nevű céget vagy lapot birtokol, jogosult elsőbbségi prioritásos igényt beadni az ékezetes példányra. Ha viszont a cégnek nem volt korábban a nevéhez köthető domainneve, akkor prioritásos igényt nyújthat be az új ékezetes változatra.
A beérkező igények közül a prioritásosokat a DSZ szabályai szerint a beérkezés sorrendjében haladéktalanul elbírálják, míg a nem prioritásosak kéthetes várólistára kerülnek.
A valódi aranyláz 2004. május 10-én déltől kezdődik. Ekkortól fogadják ugyanis az ékezetes nem prioritásos igényeket. Rohanni és sorban állni mégsem érdemes, ugyanis ezeket az igényeket nem a beérkezés sorrendjében bírálják el, hanem közös kalapba gyűjtik. A tervek szerint május 21-én déltől 2004. május 24-én délig három napra leáll a regisztrációs rendszer. Az ékezetes nem prioritásos igényekről május 23-án sorsolással döntenek.
Május 24-én déltől a regisztrációs rendszer újra fogad igényeket, de már csak a DSZ állandó szabályai szerinti kétféle (prioritásos és nem prioritásos) kategória szerint. Az új igények (legyenek azok ékezetesek vagy ékezet nélküliek) kezelése is a Domainregisztrációs Szabályzat állandó szabályai szerint történik.
-- index --

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Himalája - Az élet sója (Himalaya - l'enfance d'un chef)

Vonul a kis csapat, a jakok vállán sóval teli zsákok, a lélegzet kitart. Tibet népe elindul, hogy… Tovább olvasom