Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Keresetekkel támadják az egészségügyi miniszter határozatait

A Fővárosi Bírósághoz szerdáig 23 keresetlevél érkezett az egészségügyi miniszter regionális szakellátási normatívákat és az ellátási területek egészségügyi szolgáltatók közötti felosztását tartalmazó határozatai ellen - közölte a Fővárosi Bíróság.
A keresetleveleket megyei, városi önkormányzatok, valamint kórházak nyújtották be, ezen kívül a Magyar Orvosi Kamara is indított egy pert ebben a tárgyban, amely önmagában tíz miniszteri határozatot támad meg - közölte a sajtótitkárság.

Fideszes politikusok az MTI-nek szerdán cáfolták, hogy a párt központi utasítás alapján szervezte volna az egészségügyi átalakításokról szóló határozatok bírósági megtámadását, de azt elismerték, hogy adtak jogi segítséget a fideszes önkormányzatoknak a keresetlevél elkészítéséhez. A KDNP szóvivője is cáfolta, hogy bármilyen pártutasítás lett volna az egészségügy átalakításával kapcsolatban.

A távirati iroda annak kapcsán kérdezte Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselőt, Soltész Miklóst, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetőjét és Mikola Istvánt, a Fidesz egészségügyi munkacsoportjának vezetőjét, hogy a Népszabadság információi szerint a Fidesz központja "kötelező erejű" útmutatót készített a reform megtámadásához önkormányzatok, illetve az azok befolyása alatt lévő kórházak számára.

A lap azt írta: a birtokukban lévő dokumentumban az szerepel, hogy a párt bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak. Az MTI birtokába került dokumentumban - amelyet március 13-i keltezéssel az intézményfenntartóknak küldtek el - az áll, hogy a Fidesz március 9-i válságtanácskozásán a részt vevő közgyűlési elnökök, polgármesterek arra a közös elhatározásra jutottak, hogy bírósági úton támadják meg az egészségügyi miniszter regionális szakellátási normatívákról és az ellátási területek egészségügyi szolgáltatók közötti felosztásáról szóló közigazgatási határozatait.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az időskori vakság oka a cink lehet

Nemzetközi tudományos körökben is elismerik a szegedi származású dr. Lengyel Imre és kutatócsoportja… Tovább olvasom