Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kerékpár

Gratulálunk! Ön egy kiváló minőségű kerékpárhoz jutott, mi pedig 170 ezer forinthoz. Szívből reméljük, hogy Ön is olyan elégedett lesz, mint mi. Először a frissen vásárolt kerékpárt a könnyebb használat érdekében, csomagolja ki!
Szerelje fel a pedálokat (nem tartozék, ha nem vásárolt hozzá, akkor ezt utólag feltétlenül tegye meg). A pedálokat a hajtókarokon található menetes furatokba becsavarva kell felszerelni úgy, hogy azok a kerékpár szimmetriatengelyéhez képest kifelé álljanak! Szükség esetén forduljon szakszervizhez!
A gumiabroncsokat mindig jó keményre pumpálja fel, de csak annyira, hogy azok könnyedén elforogjanak a villaszárak között.

Ügyeljen rá, hogy kerékpározás közben, lehetőleg a menetiránynak arccal üljön a kerékpáron úgy, hogy a talpai a pedálokon, ülőgumó a nyereg felső, vízszintes felületén helyezkedjenek el, kezeivel pedig fogja meg a kormány jobb és bal oldalsó részein az erre a célra kiképzett, műanyaggal bevont fogantyúkat.

A nyereg jó beállítása kényelmi és biztonsági szempontból egyaránt alapvetően fontos. Ügyeljen rá, hogy a keskenyebb vége mindig az első kerék irányába álljon!

Figyelem! A kerékpárral történő könnyű és gyors előrehaladást nagymértékben segíti a jó erőnlét, a hátszél, a lejtő és ha a fékkarokat nem tudja folyamatosan behúzni.

Az Ön által vásárolt kerékpár elsősorban jó minőségű aszfalt- vagy betonútra lett tervezve, ebből kifolyólag nehéz terepen, például: mélyszántásban, sóder- és homokbányában, mocsárban, illetve Magyarország közútjain való használatra csak igen korlátozott mértékben alkalmas.

Amennyiben a fentiek figyelembevételével is gondjai lennének a használat során, akkor a probléma oka valószínűleg az Ön szellemi vagy fizikai kondíciójában keresendő. Nem ajánljuk a kerékpár használatát, ha Önnek csak mérsékelten vagy egyáltalán nincs lába.

A kerékpárt 2 év alatti gyermek felügyelet nélkül ne használja, mert a kisebb alkatrészeket lenyelheti vagy beszippanthatja!

A kerékpárt mindenki saját felelősségére használja. Az esetleges balesetek során keletkező anyagi kárért, személyi sérülésekért, rokkantságért és halálesetekért a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott Mehmet Tüysüz

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Mehmet Tüysüzt, aki korábban… Tovább olvasom