Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kerékbilincs: változik a rendelet

Módosítják a kerékbilincs használatáról szóló rendeletet a holnapi közgyűlésen. Változik az alkalmazott díjszabás és a gépjármű elszállításának módja is. A technikai feltételek már adottak, hiszen a város az eddigiekben is alkalmazta a kerékbilincset a nem fizető autósokkal szemben.
Változik a kerékbilincs használatáról szóló rendelet, amennyiben a képviselők megszavazzák a módosítást a következő, holnapi közgyűlésen. A kerékbilincset és a tilosban parkoló autó elszállítását már régóta alkalmazza a városháza, mostantól azonban emelkednek a szabálysértőket sújtó díjtételek.
– A rendelet eddigi szövege szerint az elszállított járművet az elszállítás helyétől számított 1500 méteren belül kellett elhelyezni, ez a gyakorlatban azonban nehezen kivitelezhető, ezentúl az autót a szállítást végző cég nagycenki telephelyére viszik – mondta el érdeklődésünkre Horváthné Seregély Jolán, a városháza városüzemeltetési irodájának vezetője. – Ezenkívül a bírság díjai is változnak. A közgyűlésen két alternatíva közül választják ki a képviselők a megfelelőbbet.
A kerékbilincs alkalmazásának díjszabása szerint az egyik változat a tavalyihoz képest minimális áremelést tartalmaz, a másik pedig az előterjesztő által javasolt, nagyobb mértékű díjemelést. Ez a felszerelés napján benyújtott kérelem esetén 6300, illetve 8000 forint plusz áfa. Az első variáció a jármű elszállítása esetén a rendelkezésre állás 3200, az elszállítás 6300, a napi tárolás pedig további ezer forint, ezekhez az összegekhez szintén társul az általános forgalmi adó. A második variáció ötezer, tízezer, illetve ezer forinttal számol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom