Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Kerek Ferenc DLA – zongoraművész, zenetanár

Sz.: Kerek György, Kiss Mária Magdolna.

T.: Makó, Istók Margit (zeneiskola); Szeged, Konzervatórium, Delley József (zongora), Vántus István (zeneszerzés); Budapest, Zeneakadémia, Zempléni Kornél. A Nemzetközi Bartók Szemináriumon rendszeresen aktív hallgatója volt Kadosa Pál és Solymos Péter kurzusainak. Hatással voltak rá Naumov, Vlaszenko és az ifj. Neuhaus professzoroknál hallottak, ezek az instrukciók máig meghatározóak számára.
Habilitált tanszékvezető egyetemi tanár

Mh.: A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának főigazgatója a Nagyszentmiklósi Pro bartók Társaság művészeti vezetője a Liszt Ferenc Társaság Szegedi Csoportjának vezetőj. Nyaranta több helyen vezet kurzusokat, így a Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémián (Baja), a Zene határok nélkül nemzetközi fesztiválon (Balassagyarmat), nemzetközi fesztiválon (Assisi), több alkalommal a Zenei Napokon (Békéstarhos).

A tanítás mellett rendszeresen foglalkoztatják előadóművészként is. A Olaszországban a Debussy-versenyen I. helyezést ért el. Szólóestre visszahívták Torinóba 1976-ban. A nemzetközi Filharmónia Filharmónia-hangversenyein szóló, kamara és zenekari esten volt közreműködő. Játszotta Haydn D-dúr Zongaraversenyét, Mozart koncerteket, Bartók III. Zongoraversenyét, Weiner Concertinoját, Ravel Balkezes zongoraversenyét stb. 10 éve tagja a Magyar Barokk Triónak. A trióval Európa szinte minden országában turnézott. Kubában Matuz Istvánnal járt hangversenykörúton.

A Magyar Rádió több szóló és kamaraművet is rögzített előadásában. Első szóló CD-lemeze 1998 jelent meg a Liszt-ritkaságok sorozatban, amely lemezen eddig fel nem vett műveket ad elő, köztük a Revivé Szegedin c. darabot. A Magyar Barokk trióval 3 lemezt készített. Több mű ősbemutatója fűződik nevéhez.

Kitüntetés: Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Többször kapott Artis Jus-díjat.

Hobbi: könyvek, növények-állatok, idegen nyelvek, számítógép.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galgóczi Lászlóné, Gáti Matild – tanító

Tovább olvasom