Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kérdés

az Audiról

Az Országgyűlés e heti ülésszakán Szijjártó Péter, a Fidesz győri képviselője kérdést intézett a gazdasági és közlekedési miniszterhez „Menekül az Audi Győrből?” címmel.
A képviselő felszólalásában elmondta, milyen fontos szerepet játszik az Audi Hungaria Motor Kft. Győr és a régió gazdaságában: az 5200 alkalmazottat említette, s azt, hogy a beszállítókkal együtt ez mintegy tízezer embert, tízezer családot jelent, akiknek elemi érdekük, hogy az Audi sikeresen működjön és fejlesszen Győrött, illetve környékén. Az eddigi sikersztori azonban most megtorpanni látszik, tette hozzá, hiszen ahogy az Audi Hungaria Motor Kft. vezetői mondták, a magyar kormány számukra 2011-ig adómentességet garantált, ehhez képest a szolidaritási adó bevezetésével az Audi ezt az ígéretet felrúgottnak tekinti. Kérdés szerintük, hogy komolyan vehető-e ezek után Magyarország. Szijjártó Péter kérdése pedig így hangzott:
„ Mit tesznek annak érdekében, hogy az Audi mégse állítsa le nagy értékű fejlesztéseit Győrött, ne kerüljön veszélybe az Audi magyarországi működése és ezen keresztül ne kerüljön veszélybe több mint ötezer győri, illetőleg Győr környéki munkavállaló munkahelye?”
A kérdésre Kóka János válaszolt. Megemlítette, a mentesség egy ’99-ben Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kötelezettségvállalásból ered. Elmondta, amikor a kormány a költségvetés konszolidációjára törekszik, akkor a multinacionális vállalatoknak is ki kell venniük a részüket a makrogazdasági stabilitás megteremtéséből. A kérdésre vonatkozó válasza pedig a következő volt: „Több hete tárgyalunk, ezeket a tárgyalásokat én vezetem, bízom benne, hogy a tárgyalások megoldásra fognak vezetni, csakúgy, mint az elmúlt időben sok százmilliárd forintos nagyberuházás esetén. Bizalmam szerint az Audi nemcsak megtartja a jelenlegi tevékenységét, de bővíteni is fog Magyarországon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom