Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Képzés szociális szakembereknek

Értelmi fogyatékosokkal és szenvedélybetegekkel foglalkozó szakemberek számára indít képzést Győr Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménye. A pályázati pénzből nyert kurzusra hatvan résztvevő jelentkezését várják.
A képzésre, melynek 21 millió forintos költségét a HEFOP (Humánerőforrás Fejlesztési Operatív Program) fedezi, hatvan, az adott területeken dolgozó közép-, illetve felsőfokú végzettségű szakember – pl. orvos, pedagógus, szo-

ciális munkás, ápoló, gondozó – jelentkezését várják a régióból. A képzés résztvevői gyakorlatorientált program keretében ismerkedhetnek meg a legújabb módszertani, pszichológiai, egészségügyi, szociálpolitikai és jogi ismeretekkel, hogy hatékonyabban segíthessék pácienseik fejlődését és beilleszkedését. A komplex képzés anyagának összeállítását egy részletes szükségletfeltárás előzte meg, melynek során körvonalazódtak azok a területek, amelyeket erősíteni kell az egészségügyben, az oktatásban és a szociális intézményekben. Az elméleti ismereteket motivációs és készségfejlesztő tréning egészíti ki.
A képzés a pályázati programnak megfelelően két csoportot céloz meg, így szakdolgozók és vezetőik részvételére egyaránt számítanak. A szakdolgozók két féléves kurzusa és a vezetők egy féléves oktatása is ősszel kezdődik, győri helyszínen. A projektvezetők elképzelése szerint a kurzus hozzájárul a szakmák közti együttműködés elősegítéséhez, amellyel hatékonyabbá tehető az ellátórendszer a szolgáltatásokat igénybe vevők nagyobb megelégedésére.
Érdeklődés és részletes információ: 96/315-786; unitedway@invitel.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom