Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Képíró ügyvédje fellebbezést nyújt be

Bűncselekmény hiányának megállapítása végett megfellebbezte Zétényi Zsolt, Képíró Sándor ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hétfőn hozott bírósági ítéletet, amely első fokon bizonyítottság hiányában mentette fel a háborús bűntett elkövetésével vádolt volt csendőr századost.
Az ügyvéd szerdán az MTI-nek elmondta: a megállapított tényállásból az szűrhető le - "és ez megegyezik a saját meggyőződésünkkel és ismereteinkkel" -, hogy Képíró Sándor nem követett el bűncselekményt, tehát nem az a helyzet, hogy nem bizonyítható a bűncselekmény elkövetése, "hanem nem követte el".

"A bizonyítási anyag nem ad alapot arra, hogy bizonyítottsági hiányokról beszéljünk. Ha teljes mértékben hiányzik a bizonyítottság, akkor nem bizonyítottság hiányában kell felmenteni a vádlottat, hanem bűncselekmény hiányában"- tette hozzá.

Zétényi Zsolt egyúttal "szemenszedett valótlanságnak" nevezte a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent, a Süddeutsche Zeitung és a The New York Times információira alapozott állítást, amely szerint a Nemzeti Jogvédő Szolgálat anyagilag támogatja Képíró Sándor védelmét, és a Jobbik áll a szolgálat mögött.

Az ügyvéd közölte, hogy ő valóban elnöke a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak, de ezt az ügyet Képíró Sándor megbízása alapján látja el. "Tiszteletdíjat kizárólag tőle kapok és fogadok el" - tette hozzá. A Jobbik pedig soha nem támogatta a jogvédő szervezetet, noha a párt egyik országgyűlési képviselője a szolgálatnak is tagja - mondta.

Varga Béla bíró az ítélethirdetés második napján, kedden azt mondta: az eljárás során csak aggályokat és kételyeket lehetett megállapítani, a kétséget kizáróan nem bizonyítható tényeket pedig nem lehet a vádlott terhére értékelni. Emiatt a bíróság nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában mentette fel Képíró Sándort.

Falvai Zsolt ügyész a tárgyaláson fellebbezést bejelentett be, az ítélet ugyanis meglátása szerint megalapozatlan, indoklása több helyen következetlen.

A 97 éves Képíró Sándort az ügyészség azzal vádolta, hogy 1942. január 21. és 23. között egy Újvidéken tartott razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek törvénytelen kivégezésében.

A Varga Béla vezette bírói tanács az első fokon meghozott ítéletben, amelynek a kihirdetése hétfőn kezdődött meg és kedden ért véget, minden vádpont alól felmentette az idős férfit.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre, a bíróság az ügyet soron kívül felterjeszti a Fővárosi Ítélőtáblára.

Olvasóink írták

 • 17. gjozsi88 2011. július 23. 12:27
  „még annyit:

  "gyurcsány fan az sértő? :-)"

  Persze csak neked lehet aktuál politikát keverni a képiró perhez......aztán ha reagálnak rá, akkor megvádolod azt aki reagál az aktuál politikát érintő felvetésedre!”
 • 16. gjozsi88 2011. július 23. 11:27
  „sc!
  gondolom nem erre válaszoltál!
  "ja......miért ügyes ügyvédi huzás a fellebezés és ez mitől jó, azt nem tudhattuk meg.....Azaz saját álláspontodat sem tudod kifejteni....!"

  Nem sikerült érdemben reagálnod....?
  Hm!
  Ha,ha,ha!”
 • 15. Yoav-Ben-Meir 2011. július 23. 03:34
  „NEM csak Kepiro ugyvedje nyujt be fellebbezest!!
  a Szerbek ugyanigy tesznek!”
 • 14. SC 2011. július 22. 21:41
  „gyurcsány fan az sértő? :-)”
 • 13. SC 2011. július 22. 20:45
  „<moderálva>”
 • 12. gjozsi88 2011. július 22. 18:12
  „ja......miért ügyes ügyvédi huzás a fellebezés és ez mitől jó, azt nem tudhattuk meg.....Azaz saját álláspontodat sem tudod kifejteni....!
  No comment, ez önmagáért beszél!”
 • 11. gjozsi88 2011. július 22. 17:59
  „sc
  ha,ha,ha....!
  Látom végre felfogtad ,hogy mekkora tévedésben vagy.....!”
 • 10. rommel 2011. július 21. 21:18
  „ÉN AZ AMERIKAI FÜGGETLENSÉGI HÁBORÚ BŰNÖSEIT LÁTNÁM SZIVESEN A BIRÓSÁGON !”
 • 9. Star-Spangled 2011. július 21. 20:54
  „Mikor lesz mar vege ezeknek a "boszorkany-pereknek"! Szerintem a "haborus bunosok" tobb szaz evig elnek!!!!
  Arra varok,hogy mikor viszik bortonbe a MAV igazgatot mint HABORUS BUNOST!”
 • 8. SC 2011. július 21. 20:12
  „még annyit...:-)))”
 • 7. gjozsi88 2011. július 21. 18:18
  „sc!
  sc!
  Aktuál politikát te keverted ide azzal a megjegyzéseddel, hogy az ártatlanság vélelmével, mint rómaio jog EGYIK alapelvére hivatkozva én szoktam......hol máshol ,mint aktuál politikai kérdésekben!
  Ugyanakkor súlyos tévedésed,hogy a római jog több ezer oldalas tanából és számtalan egymásra épülő elvrendszeréből egyet kiragadsz és erre hivatkozol,nem veszed figyelembe, hogy ehhez az alapjoghoz számtalan jogelv rendszer kapcsolodik!
  Közben a LÉNYEGET, a bírói döntés valódi tartalmát félreértelmezed!
  Persze azt nem tudtuk meg,Tőled, hogy miért fellebez az ügyvéd valójában, ha nem azért, mert a bizonyítottság hiánya helyett az elkövetés hiányát szeretné kimondatni!
  Azaz azt szeretné kimondatni a Bírósággal, amit -állításoddal ellentétben-nem mondott ki, azt, hogy Képiró kétséget kizáróan nem követte el a büncselekményt!
  Helyette azt mondta ki, hogy büncselekmény nem bizonyítható!
  A KETTŐ NAGYON KÜLÖNBÖZŐ ÁLLÁSPONT, NOHA A FELELŐSÉGRE VONÁS MÉRTÉKE, AZAZ A VÉGZÉS EREDMÉNYE EGYFORMÁN FELMENTÉS!
  Demagógia azt mondani, hogy megelőzi az ügyészi fellebezést....ugyanis nem tudja, legfeljebb két párhuzamos fellebezés van az asztalon, tehát nem csökkenti semmiben nem is befolyásolja az ügyész fellebezését!

  "de a saját véleményüket az üggyel kapcsolatban nem írják meg.."
  Az üggyel kapcsolatban csak a rendelkezésre álló adatokból lehet következtetést levonni.......jobb helyeken minden vélemény ere épülhet, ugyanis nincs jobb rálátásunk a dolgokra, mint a bírósági határozat, mely a vád és a védelem véleményére, álláspontjára alakult ki!
  Azaz ott vannak legközelebb a tényekhez!
  A bíróság nem azt mondta ki, amit te állítasz, hogy Képiró ártatlan, hanem azt, hogy bünössége nem bizonyítható!
  Normális ember ebből csak egy következtetést vonhat le és ez lehet az egyetlen véleménye:
  Képiró bünössége nem bizonyítható!
  Aki azt mondja, hogy bünös az is csak találgathat, aki azt, hogy ártatlan az is csak találgathat és véleménye a legmesszebb van az objektivitástól......hacsak nincs birtokában a pert eldöntő adatnak,ez esetben pedig büntetőjogi felelőssége van az igazságszolgáltatás rendelkezésére állni!
  Remélem kiderült számodra a véleményem, melyet végig következetesen képviseltem......noha nem értetted!
  Ez nem az én hibám!”
 • 6. gjozsi88 2011. július 21. 18:13
  „még annyit:
  Ha véletlenül mégsem fellebezne az ügyész, akkor is történik másodfokon egy végzés, mely helyt ad az ügyvéd kérésének és MEGVÁLTOZTATJA az ítéletet és büncselekmény hiányában felmentésre a bizonyíthatóság hiányában felmentés ítéletet!
  "Természetesen megnyeri Képíró ügyvédje."
  Miből gondolod, hogy az ügyvéd ki tudja mondatni a büncselekmény hiányában felmentést?
  Azaz miért hiszed, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan?????”
 • 5. gjozsi88 2011. július 21. 17:50
  „sc!
  "Ez egy ügyes ügyvédi húzás,mert elébe megy az ügyészségi fellebbezésnek.Természetesen megnyeri Képíró ügyvédje.Ez jocinak is szól!:-)Csak ne válaszoljon!:-)))"

  Ne rettegj !
  Mitől ügyes ügyvédi huzás a fellebezés, hogy tudja megelőzni az ügyészi fellebezést?????
  Ha az ügyész fellebez, azaz fenntartja a korábbi vádat, akkor tök mindegy, hogy a védőügyvéd mit tesz,legfeljebb a másodfokon mindkét inditványra reagálni fog!
  Hidd el, hogy ez nem azt jelenti, hogy két féle ítélet lesz!
  Ez azt jelentheti, hogy ha helyben hagyja az első fokot, akkor kimondja, hogy bizonyíték hiányában,Ezzel együtt elutasítja a védő el nem követés megállapitására tett inditványát, ugyanakkor elutasítja az ügyész elkövetésre tett inditványát!
  Hadd hívjam fel a figyelmed, hogy az ügyvéd fellebezésének TÁRGYA
  "Képíró Sándor nem követett el bűncselekményt, tehát nem az a helyzet, hogy nem bizonyítható a bűncselekmény elkövetése, "hanem nem követte el". "
  Tehát a bíróság nem azt mondta, hogy nem követte el, hanem azt, hogy nem bizonyítható......!”
 • 4. SC 2011. július 20. 22:46
  „http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/kepiro-per_elegedetlen_szerbiai_nyilatkozatok/2231009/
  Esetleg ide is bekukkanthatsz..-)”
 • 3. SC 2011. július 20. 22:40
  „rommel,esetleg beleolvashatnál a felmentésével kapcsolatos cikk kommentjeibe!:-)
  Nagyon fogsz csodálkozni!:-)Tedd meg.Keresd az SC monogramos hozzászólásokat!”
 • 2. rommel 2011. július 20. 21:13
  „SC !
  EZ AZ EMBER ÁRTATLAN !
  EZ MEG SEM FORDULT A FEJEDBEN !
  IDEJE SZOKNOD A GONDOLATHOZ !”
 • 1. SC 2011. július 20. 19:25
  „Ez egy ügyes ügyvédi húzás,mert elébe megy az ügyészségi fellebbezésnek.Természetesen megnyeri Képíró ügyvédje.Ez jocinak is szól!:-)Csak ne válaszoljon!:-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harapott az eladó, elmenekült a verekedő férfi

Rátámadt az eladóra egy miskolci boltban egy férfi, az eladó a védekezés közben megharapta… Tovább olvasom