Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kempingek a Duna mentén

Garantáltan pótolhatatlan élményekkel lesz gazdagabb az, aki beszáll egy ladikba, kajakba, kenuba és elindul felfedezni a Dunát, az ágvizeket, illetve a Mosoni-Dunát. Az önkormányzatok és vállalkozók a vízi turizmus lehetőségét felismerve egyre több kulturált, ám megfizethető kemping- és sátorozóhelyet alakítottak ki a vizek mentén.
Noha néhány évvel ezelőtt a helybéliek és néhány szervezett turistacsoporton kívül nem sokan jártak a Szigetközbe, addig mára nyaranta ezrek keresik fel képzett túravezetőkkel a környéket. Ma már Rajkától Ásványráróig a hullámtér, illetve a Mosoni-Duna mentén Mecsérig tucatnyi kemping várja a vízi túrázókat.

A hullámtéren

Rajkától néhány kilométerre az Aranykárász kemping a Mosoni-Dunát meghódítók kiindulási helye. A sátorhelyek és büfé mellett vízitúra-térképek, fedett terasz, tisztálkodási, szabadtéri főzési lehetőség, csónaklerakó rámpa és szervezett programok várják a túrázókat.
Továbbhaladva a dunakiliti tározó közelében ugyancsak hideg-meleg vizes zuhannyal, WC-vel felszerelt sátorozóhely nyújt kényelmes pihenést az evezésben megfáradtaknak. Innen a Mosoni-Duna és a hullámtér felé is indíthatók felfedezőtúrák. Dunaszigetnél a doborgazi és cikolai részen találunk egy-egy kempinget. Tisztálkodni a nap melegítette tartályokból folyó vízben lehet, a sátrak garantáltan csendes környezetben állíthatók fel. Doborgazszigeten főzőhelyiség, pingpongasztal, tollaslabda és még tévészoba is a vendégek rendelkezésére áll. Kisbodaknál ugyancsak megszakíthatják útjukat, de akár napokig is letáborozhatnak a vadregényes vizek szerelmesei.

Három-négyszáz ember is elfér

Ásványrárón magánerős beruházásban komoly létesítményeket találnak az utazók. Sátorozóhely és turistaszálló, fedett terasz, büfé, fürdési, főzési lehetőség, focipálya, csónak- és kerékpárkölcsönzés szolgálja az aktív kikapcsolódást. Akár három-négyszáz ember is megfér egyszerre a partközeli létesítményben, amely lovas kocsikázást és egyéb programokat is szervez az érdeklődőknek.

A Mosoni-Duna mentén

Halásziban turistacsalogató rendezvényekkel színvonalas kempinget találunk étteremmel együtt. A vízi túrák mellett itt is lehet sétahajózni vagy csak napfürdőzni a kiépített strandon. A mosonmagyaróvári ugyancsak igényes kempinget elhagyva a kimlei és a novákpusztai sátortáborok következnek. A kimleiben a tisztálkodási lehetőségeken kívül játszótér, bérelhető vízi eszközök, hamarosan üzemelő konyha, fedett terasz és két telepített lakókocsi található.
Novákpusztán büfé, biliárdterem, zuhanyzók, nádtetős pavilon van, mindez biztonságos zárt helyen. A kikapcsolódásra vágyókat a vízi és gyalogtúrák, lovas kocsikázás várja. Mecséren ugyancsak találunk sátorozóhelyet, amely idén még az előző évekhez hasonlóan működik, ám a következő évtől magánerős beruházásban egy 200 négyzetméteres komplexum létesül, amely a tervek szerint legalább száz ember leültetésére alkalmas nyitott teraszt, kiszolgálóhelyiségeket és vizesblokkot tartalmaz.
A kempingek egy részéről találunk információt az interneten, a Tourinform-irodákban is garantált a segítség, ám a legbiztosabb a Duna menti falvak lakóinak megkérdezése, akik szívesen igazítják útba a látogatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsegély

Ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít a győri roma önkormányzat ma délelőtt 9 – 10 óra között… Tovább olvasom