Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kemping épülne a Tómalomhoz

Sopron Cziráki Viktória A lehetséges fürdőberuházásokról tartottak tájékoztatót tegnap a városházán. Mint elhangzott, a fejlesztés egyre égetőbb kérdés, a forrásokról azonban csak a későbbiekben határoznak.
A soproni és környéki fürdők lehetséges fejlesztési irányairól tartottak tegnap tájékoztatót összevont bizottsági ülés keretében. A résztvevők abban egyetértettek, hogy a fejlesztésre szükség van. Elhangzott, a városvezetésnek nincs konkrét, megvalósítandó terve fürdőügyben, a lehetőségek megvizsgálása és megvitatása után kívánnak dönteni az alternatívák közül. A tegnapi ülésen a beruházásokhoz szükséges pénzeszközökről nem esett szó.
Az A2 tervezőiroda nevében Fekete Szilárd építész vázolta a Tómalom és a Csík Ferenc uszoda kérdését. – A Tómalom esetében a tervek szerint szélesedne a part menti, fürdőzők számára is igénybe vehető sáv, javulna a megközelíthetőség, megvalósulna a teljes körbejárhatóság – fogalmazott Fekete Szilárd. – A bejárat és a pénztárak az ellenkező oldalra, a tó nyugati partjára kerülnének, ugyanúgy, mint a szolgáltató épületblokk. Azonban a legnagyobb változást egy tóparti kemping jelentené, ahonnan kerékpárral – csillagtúraszerqen – bejárható a környék.
A Csík Ferenc uszoda kérdésében Fekete Szilárd arról a tervről szólt, melyről lapunkban korábban beszámoltunk (Élményfürdő kérdőjelekkel, Kisalföld, 2007. április 21.)
Az építész megjegyezte, a Sörházdomb beépítése nem egyértelmq következménye a fürdőfejlesztésnek.
A Fertő tó szabályozási tervéről Kuslits Tibor főépítész beszélt. Kiemelte, fontos, hogy a tó az üdülőtelep meghatározó látványeleme maradjon.
A kérdésekben és véleményekben megfogalmazódott – a városszépítő egyesület és a Castanea környezetvédő egyesület részéről is –, hogy fontos a sörházdombi erdőrész megőrzése a jelenlegi állapotában. Havas András elmondta, a nagycenki próbafúrá-

sok eredménye után valószínqleg konkrétabb elképzelések körvonalazódnak. A kérdés egyelőre nyitott, hiszen nem tudni, hogy elegendő mennyiségq és minőségq víz áll-e majd rendelkezésre. Amennyiben igen, elképzelhető, hogy azt vagy a Csík Ferenc uszodába vezetik, esetleg a helyszínen hasznosítják, vagy a balfi komplexumot táplálják vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadót bukott a Gyirmót

labdarúgás nb II, nyugati csoport Tovább olvasom