Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Kemény szigorításokat tervez az APEH

Kemény intézkedéseket tervez az adóhatóság annak érdekében, hogy minél több jogos járulékot szedhessen be. 2007-től csak APEH-sorszámú számlát adhatnak ki a számlaforgalmazók.
A Pénzügyminisztérium törvénymódosító javaslatai nem csak az adózást érintik, hanem a társadalombiztosítási járulékot, vagy éppen a házipénztárak helyzetét is. A cél az, hogy senki ne vásároljon számla nélkül, a vállalkozások adózás nélküli pénzeikből ne vegyenek ki, és mindenki után fizessék a járulékokat.

A Pénzügyminisztérium államtitkára, Karácsony Imréné néhány változásról szólva elmondta: az APEH honlapján látható lesz például, hogy egy adóalanynak, vagyis vállalkozónak hány alkalmazottja van. Szeptember 15-e után ha valaki nem veszi át az APEH-es küldeményt, vagyis nincs telephelye, az APEH felfüggesztheti az adószámát. Ezt is közzéteszi honlapján.

2007 január elsejétől csak olyan számlákat bocsátanak ki a számlaforgalmazók, amelyek sorszámát az adóhatóság adta ki nekik. Ezek a sorszámok is megjelennek a világhálón, illetve azok névsora is, akiknek hat hónapnál régebbi, meg nem fizetett adókülönbözetük van. Mindezek mellett több lesz a vagyonosodási vizsgálat és szigorodni fognak az adó-, a vám- és fogyasztóvédői ellenőrzések is. A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a jogszabályváltozások és az ellenőrzések, illetve a kilátásba helyezett szankciók is serkenteni fogják az adózási kedvet.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a gyógyvizek városa Kapuvár?

Tovább olvasom