Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Kello: szeptember 15-étől viszik ki a pótlólagosan megrendelt tankönyveket

Szeptember 15-étől szállítja ki a Könyvtárellátó Nonprofit (Kello) Kft. a pótlólagosan megrendelt tankönyveket az iskolákba - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
Utólagos kiegészítő tankönyvrendelésre, illetve visszáruzásra a korábbi évekhez hasonlóan jellemzően azért van szükség, mert az eredeti iskolai megrendelések időpontjában még nem volt pontosan látható a ténylegesen beiratkozott diákok létszáma - írták.

A könyvtárellátó közleményében felidézte: az iskolai tankönyvfelelősök szeptember 5-éig adhatták le utólagos rendelési vagy visszáruigényüket azokban az esetekben, ha az előzetesen megrendelthez képest további kiadványokra van szükségük, illetve ha egyes megrendelt tankönyvekre mégsem tartanak igényt. A könyvtárellátó az erre vonatkozó rendeletnek megfelelően szeptember 15. és október 15. között szállítja le az utólagosan megrendelt kiadványokat, és viszi el az időközben feleslegesnek bizonyult tankönyveket.

Az összesen kiszállított mintegy 15 millió tankönyv hét százalékát érintő pótrendelésekre, illetve visszáruigénylésekre jellemzően azért került sor, mert az előzetes megrendeléshez képest kevesebb vagy több diák iratkozott be az adott osztályba.

Az okok között említik még, hogy az iskola nem a megfelelő - például nem a Nemzeti alaptantervben előírt tankönyveket - rendelte meg, vagy az iskola egy adott tantárgyból a diákonkénti egy tankönyv és egy munkafüzet helyett például két tankönyvet rendelt. Szintén előfordult, hogy a diák nem az előzetesen jelzett idegennyelvi kurzust választotta, esetleg a szintfelmérés alapján nem az előzetesen meghatározott csoportba sorolták be, vagy az előzetesen megrendelt tankönyvre a szülő mégsem tart igényt.

Pótolják a névre szóló tankönyvcsomagokból a csomagolás során esetleg kimaradt vagy szükségtelenül bekerült kiadványokat is. Az összesen csaknem 1,3 millió tankönyvcsomagból ez körülbelül ötezret, a csomagok mindössze 0,4 százalékát teszi ki - közölték.

Olvasóink írták

 • 7. dödike 2013. szeptember 15. 08:12
  „Ezeknek az már sikertörténet ha a tanár meg a gyerek bemegy az iskolába.
  Csetneky.:Azért a pontos papírkezelés sem elhanyagolható.”
 • 6. Csetneky 2013. szeptember 15. 00:30
  „Az én gyerekeim az első tanítási napon megkapták a rendelt könyveket. Pontosan.
  Lehet, hogy csak jól kellene kitölteni a megfelelő papírokat. :)”
 • 5. Uomo 2013. szeptember 15. 00:29
  „Ugye van aki ezt elhiszi? hogy 5.000 volt a hibás teljesítés? valószínű akkor ez mind a győri iskolákban csapódott le, mert csak itt több mint 5.000 volt a hibás! az ingyenes tankönyvek jó része nem érkezett meg, egyeztetés közben lezárták a rendszert, amikor még a tanulók több mint 30%-nál volt hiba!! A tanárok NEM kapnak a tanításhoz könyvet, vegyék meg maguk címmel.. az ingyeneseknek is maguknak kell megvenni, ha eredetileg hibásan szállított a KELLO, mert egyszerűen a rendszer az adott időn belül nem engedte a reklamálást! nem 5.000, hanem 500.000, azaz félmillió esetben volt hiba! de hazudni lehet, van aki elhiszi. Aki tapasztalta, az nem.”
 • 4. abszurdisztán 2013. szeptember 14. 07:42
  „Tessék mondani: nem szeptember 2-án kezdődött az iskola ?
  Ha jól tudom, akkor volt a kötelező tankönyvosztás...ill. volt is valami utasítás erre vonatkozólag.
  Azóta eltelt két hét. Akkor miből tanulnak, miben gyakorolnak a gyermekek ?
  Netán csak rózsát rajzolnak a szüleik által vásárolt rajzlapokra ?”
 • 3. load 2013. szeptember 13. 19:41
  „Remélem, ez a cipekedés nem karácsonyig tart!”
 • 2. öröksoproni 2013. szeptember 13. 17:16
  „Addig tanuljanak könyv nélkül. Nem gond. Egyébként pedig hihetetlen bunkóság az iskolákra kenni az egészet, mert érdekes módon, eddig minden évben hiánytalanul megérkeztek a könyvek az iskolába, ha nem az augusztusi átvételre, akkor a tanév első napjára. Nálunk 4 év alatt EGYSZER SEM fordult elő, hogy bárki - diák vagy tanár - könyv nélkül kezdje a tanévet. És eddig is ugyanaz a pedagógus rendelte a könyveket. Úgyhogy nézzenek ezek a semmirekellők magukba!”
 • 1. demeter 2013. szeptember 13. 15:55
  „A cikk címében inkább azt kellene hangsúlyozni, hogy október 15. lesz, mire kiérnek mindenhova a könyvek. Mindjárt másképp hangzana! Ja, hogy úgy nem sikertörténet???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai szívesen látná a DK-t az ellenzéki összefogásban

Az Együtt-PM szövetség vezetője lát esélyt arra, hogy pártja az MSZP-nél jobb listás eredményt érjen el a választáson. Tovább olvasom