Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Keleten összevon az Axel és a Ringier

Összevonja a közép-kelet-európai térség öt országában működtetett vállalkozásait a német Axel Springer és a svájci Ringier.

A közös holding 300 millió eurót kíván beruházni a következő 3-5 évben - hangzott el szerdán Zürichben, a jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező társaságok sajtótájékoztatóján.

A két cég egy zürichi székhelyű társaságban egyesíti régiós érdekeltségeit. A tervek szerint 3-5 éven belül tőzsdére viszik a közös vállalatot. A fúzióhoz szükséges az illetékes versenyhatóságok és médiafelügyeletek jóváhagyása.

Az Axel Springer a magyarországi, csehországi és lengyelországi leányvállalataival és 50 millió euró készpénzzel száll be a fele-fele arányban tulajdonolt cégbe, továbbá fizet 125 millió eurót a Ringier-nek, amely a magyarországi, szlovákiai, csehországi és szerbiai érdekeltségeivel vesz részt a vállalakozásban.

A két kiadóvállalat tavaly együtt összesen 414 millió euró (110 milliárd forint) bevételt ért el az öt országban, és közel 4.800 főt foglalkoztatott.
Az egyesüléssel az egyik legnagyobb médiavállalkozás jön létre a régióban. A fúzió miatt nincsen szükség a portfóliók átalakítására. "Az Axel Springer és a Ringier térségbeli tevékenységei kiegészítik egymást" - hangsúlyozták a társaságok vezetői az együttműködésről szóló megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón.

Az Axel Springer AG 1989-ben jelent meg Magyarországon. Leányvállalata, az Axel Springer Magyarország Kft. jelenleg 109 nyomtatott és 45 online kiadványt jelentet meg. Fő profilja a megyei napilapok kiadása, de foglalkozik gazdasági lapok, magazinok és könyvek kiadásával is. A svájci partner a Ringier Kiadó Kft. révén 1993 óta van jelen Magyarországon. Portfóliójába tartozik egyebek között a Blikk és a Nemzeti Sport, és a társaság a többségi tulajdonosa a Népszabadságot kiadó Népszabadság Zrt.-nek.

"A társulás szilárd alapot teremt mindkét vállalat számára, hogy tovább bővítse a lapkiadói alaptevékenységet a fejlődő piacokon, amelyen ketten együtt öt piacvezető bulvárlappal rendelkezünk, és optimális környezetet biztosít a további terjeszkedéshez a digitális médiában, a jövő üzletágában" - mondta Mathias Döpfner, az Axel Springer AG elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razzia a Duna teljes szakaszán

Fokozott ellenőrzést kezdett a rendőrség a Duna teljes magyarországi szakaszán. Tovább olvasom