Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kelet-Közép-Európa legszebb ebei

Ismét sikeresen szerepeltek a lövői Szeli Judit kutyái a közelmúltban Budapesten rendezett kelet-közép-európai kutyakiállítás szépségversenyén. Judit ezúttal sem csak a saját négylábúit vezette a zsűri elé, ő ugyanis „handler”, azaz hivatásos felvezető.
Több mint kétezer kutya között ismét jó eredményt értek el Szeli Judit kutyái a budapesti Kelet-Közép-Európai Kutyakiállításon. A lövői handler, azaz hivatásos kutyafelvezető ezúttal Dina névre keresztelt huskyját és Waikiki nevű westie-jét mutatta be a zsűri előtt. A versenyre tizenöt európai országból, valamint az Egyesült Államokból és Oroszországból is érkeztek négylábúak.
– Dina már tizenegy éves, ő az első saját kutyám, aki most már a veterán kategóriában mérkőzött meg és meg is nyerte – mondta el Judit a Kisalföld érdeklődésére, majd hozzátette, Dina a mai napig „edz”, azaz aktívan dolgozik nap mint nap. – Szánhúzó kutyaként jó kondíciója van, a zsűri és a közönség is fiatalabbnak gondolta a valódi koránál. A másik saját kutyám, Waikiki, a westie szintén első lett a kategóriájában. Ez azért is büszkeség számomra, mert a három és fél hónapos Waikiki már saját tenyésztésű. P a három és hat hónap közöttiek között indult, tehát fiatalabb és kisebb volt a versenytársainál.
Judit a saját kutyáin kívül hivatásos felvezetőként más négylábúakat is felkészített a megmérettetésre. A három és fél éves Baka nevű magyar agár fajtagyőztes lett, Arlen, a Bearded collie a saját fajtájában a legszebb fiatal címet szerezte meg. Roy, a pekingi palotakutya pedig a fajtáján belül lett a legeredményesebb példány, fiatal osztályosként utasította maga mögé még a felnőtt kutyákat is. Pk mindhárman Judit segítségével készülnek a novemberi lengyelországi világkiállításra is. Szép ajándéknak is felfogható a fővárosi siker, a lövői handler ugyanis épp tegnap ünnepelte huszonharmadik születésnapját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom