Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Kelet- Európa a leginkább fejlődőképes terület

A győri ipari park negyvenedik letelepedő vállalata ismét egy multinacionális céghez kötődő vállalkozás. (A Losberger Dél-Kelet Európa németországi háttérrel indult el világot hódítani ötvenszázalé kos magyar tulajdonnal.)

Az ipari parkban az ünnepélyes szerződésaláíráson, amely két éven belül 100–120 embernek biztosít majd munkát, Fridrich Losberger, a német anyavállalat tulajdonosa is részt vett. Az üzletembert az EU-csatlakozásról és a magyar lehetőségekről kérdeztük.

– Az EU-csatlakozás befolyásolta az önök terjeszkedési terveit?
– Nem volt kérdés, hogy a környező or szágok és Magyarország is tag lesz. Ez tehát nem befolyásolta a döntésünket. Sokkal inkább az, milyen irányban indulnak el. A vizsgálódásaink után kijelenthető, úgy fest, a gazdaságilag legfejlődőképesebb terület jelen pillanatban Kelet-Európa.

– Nyilván jó kapcsolatokat ápol az EU-n belül is. Győrt ajánlja-e befektetési helyszínnek gazdasági partnerei, barátai számára?
– Érdekes, de magam is egy ajánló révén kerültem a Kisalföld székhelyére. Nagyon kedves barátom, egy cégtulajdonos hívta fel figyelmemet a városra és a lehetőségekre, amelyek itt a befektetőket várják. Eddigi tapasztalataim alapján kijelenthetem, nyugodt szívvel ajánlom majd én is másoknak.

– Napjaink kihagyhatatlan kérdése következik: a háború sem vethet árnyékot erre az optimizmusra?
– Úgy gondolom, az iraki háború mindenképpen hatást gyakorol a világgaz dasági helyzete. Fellendülés is várható, de a nehézségek miatt a piac letisztul majd. A gyengék lemorzsolódnak. Varga Ákos a Losberger Délkelet- Európa Kft. ügyvezetője és tulajdonosa. Mivel győri, számára nem volt kérdés, hogy hol kell kiépíteni a vállalkozás kelet- európai központját.

 – Mennyire volt nehéz vagy éppen kön nyű a német partnerrel megegyezni?
– Ez nem attól függ, valaki német, osztrák vagy amerikai. Sokkal inkább attól, milyen személyiség. Több területen dolgoztam már, s ez alapján mondhatom, a német vállalkozókkal hosszú távon tudunk majd gyümölcsöző kapcsolatokat kiépíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre, vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Netán olyan rendkívüli esemény… Tovább olvasom