Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kék és zöld konténerek a környezetért

Egyelőre kísérleti jelleggel ugyan, de megindult a szelektív hulladékgyűjtés Mosonmagyaróváron. A lakók külön konténerekben gyűjthetik a papírt és a műanyag palackokat.
Néhány napja újfajta, kék, illetve zöld színű szemeteskonténerekkel lehet találkozni városszerte Mosonmagyaróváron. Az új edényekkel a Rekultív Kft. – egyelőre még kísérleti jelleggel ugyan – elindította a szelektív hulladékgyűjtést a városban. Hancz Attila, a társaság mosonmagyaróvári cégvezetője a Kisalföldnek elmondta: összesen harminckilenc helyen alakítottak ki szelektív hulladékgyűjtő szigetet a városban. Ezekre a helyekre egy köbméteres, speciális alakú, zöld, illetve egy 240 literes, kék, műanyag gyűjtőedényt raktak ki. A zöld konténereket kizárólag műanyag palackok – tiszta üdítős- vagy ásványvizes, illetve kiöblített kozmetikai és tisztítószeres flakonok – gyűjtésére helyezték ki. A kék színű szemetesekbe pedig papírt – kilapított kartondobozokat, újságokat – lehet elhelyezni. A konténerek mindegyikét külön felmatricázták, közérthető tájékoztatást adva használatuk módjáról.
A szelektív gyűjtőedényeket hetente, külön szállító járművel ürítik majd. Az elmúlt néhány nap tapasztalatairól a cégvezető elmondta: a legtöbb helyen a lakók közül páran felfedezték már ezt a lehetőséget, és a rendeltetésének megfelelően használják is. A Rekultív Kft. egyelőre kísérleti jelleggel kezdte el a szelektív gyűjtést a városban. A konténerek beszerzésének és kihelyezésének költségeit a cég teljes egészében saját beruházásként valósította meg. A szelektív gyűjtés tapasztalatait a társaság ősszel összegzi majd és ennek függvényében fejlesztik tovább a rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhető az osztrák adóhátralék

Az új osztrák adójogszabályok szerint az Ausztriában dolgozó, de ott lakóhellyel nem rendelkező… Tovább olvasom