Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Keizler Kálmán: Felháborító a színházi „tisztogatás”

A soproni PetQfi Színházból távozni kényszerült tíz színmqvész eltávolításának magyarázatát és közgyqlési pályáztatás útján új vezetQk kinevezését kéri az MSZP helyi szervezete nevében Keizler Kálmán.
– Felháborodva vettük tudomásul, hogy a PetQfi Színház új igazgatója váratlanul tíz színészétQl vált meg, akik az elmúlt évek színházi sikereinek meghatározó egyéniségei – közölte a Kisalfölddel az MSZP soproni szervezete nevében Keizler Kálmán, a Pro Kultúra Kht. fel-

ügyelQbizottsági tagja. Mint fogalmazott, érthetetlennek tartja, hogy az új igazgató levélben tudatta döntését, holott elvárható lett volna, hogy elhatározását személyesen közölje a mqvészekkel.
– A felügyelQbizottság sem értesült elQzetesen a nagyszabású elbocsátásokról. Én is a KisalföldbQl tudtam meg a hírt, amin nagyon meglepQdtem – folytatta Keizler Kálmán. – Megmagyarázhatatlannak tartjuk Incze József tisztességtelen módon történQ menesztését, akinek kiemelkedQ szerepe volt az önálló soproni színház létrejöttében. Incze József az elmúlt tizenöt évben vezetQ színésze volt a soproni színháznak. KiemelkedQ színpadi teljesítményét mind a szakma, mind a közönség elismerte. Ezt bizonyítja a Thurner Mihály színházi díj, a Kabos Gyula-díj és a kétszer elnyert színházi aranygyqrq. Felfoghatatlan, hogy az új színházigazgató kinevezése, eltérQen az eddigi gyakorlattól, pályáztatás nélkül valósult meg. Magyarázatot kérünk a történtekre és kérjük, hogy a közgyqlés pályáztatás útján nevezze ki a színház új vezetQit.
Keizler hozzátette, nem érti, hogy a színházat miért kell politikailag ellehetetleníteni, nehéz helyzetbe hozni. Mint fogalmazott, Sopron mindig híres volt színházáról, a városban folyó kulturális életrQl, kár lenne ezen hagyományokat kicsinyes politikai érdekek miatt felrúgni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom