Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kegyetlen idegenek

Mindig megdöbbenek, amikor szembesülök azzal, milyen sok embernek süllyedt nullára a toleranciaszintje. Az idegenek néha kegyetlenek. Lehet boncolgatni a miérteket, okolni kormányt, politikát, adórendszert és a kenyér árát, de ha ezek okoznák a bajt, akkor az mindenkit érintene, s csupa egymásnak hátat fordító emberből állna a világ. Vagyis inkább nem állna, mert így nem lehet...

Nem lehet úgy gyereket nevelni, ahogy az a magát pedagógusnak nevező hölgy teszi, akit Győr felé tartva a vonaton voltam szerencsétlen végighallgatni. A 16–17 éves fiataloknak azt kellett másfél órán át hallgatniuk, hogy milyen szemét X. Y. bácsi, igazságtalan az igazgató, szemét a városvezetés stb. Fröcsögött belőle a sértett önérzet, a meg nem értett kiválóság, rossz volt mindenki a világon, csak ő volt tökéletes. Néztem a gyerekek arcát, s abban bíztam, egyik fülükön be-, a másikon rögtön kijön a tanárnő „igazsága”. De már az ő szemük is fásultságról árulkodott.
Ha lenne türelem a Földön és szeretnék egymást az emberek (amiről csak dalban szeretünk hallani, egyébként nem), az orvosi rendelők várótermeiben nem méregetnék egymást szúrós szemmel a betegek. Most leginkább ezt teszik. Isten ments, hogy valaki ne várja ki a sort, korára, betegségére, státuszára való hivatkozással kopogtatni merjen a gyors ellátásért! Könnyen elszabadulhatnak az indulatok, ahogy ez meg is történt az egyik soproni rendelőben. Nyolcan vártak, látszólag türelmesen az orvosra, amikor háromfős társaság érkezett. Egyikük határozott léptekkel ment az ajtóhoz, kopogott és már be is nyitott. Nem telt el három perc, s a hölgy már búcsúzott is. Köszönésére azonban egy várakozó férfi, aki egyébként utolsónak érkezett, s nem volt ott több mint hat perce, felháborodottságát nem rejtegetve, utána szólt: köszönjük, hogy nem várta ki a sort! A középkorú nő készségesen válaszolt, s kiderült, több mint három évtizede dolgozi k az egészségügyben, úgy érzi, legalább a soron kívüli ellátás megilleti. „A temetőben is!” – volt erre a férfi válasza, akit nehéz lenne eztán úriembernek nevezni.
Hát igen, az idegenek néha kegyetlenek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeresd a tested!

Nincs olyan nő, aki tökéletesen elégedett lenne az alakjával. Ám hiába szeretnél keskenyebb csípőt,… Tovább olvasom