Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Kedvezményes telkek

Utolsó szakaszába került Nagylózson a korábban kialakított harminckilenc telek közművesítése. Marton Ferenc polgármester elmondta, már csak három eladatlan ingatlanjuk maradt. A tulajdonosok még a nyár elején megkezdhetik az építkezést.

– A telkeket kedvezményes áron adtuk el a fiataloknak, illetve az ide költözőknek, azért, hogy ne öregedjen el a falu – tette hozzá a kilencszáz lakosú település első embere. – A feltételeket azzal is igyekszünk javítani, hogy hat községgel együtt pályáztunk a csapadékelvezető árkok tisztítására. Reményeink szerint szintén a nyár elején elindulhat a tervezett szélerőműpark építése is. Ha ez megvalósul, jelentős adóbevételhez jutunk.
Marton Ferenc kiemelte, ahhoz, hogy jövő év január elsejétől megkezdhesse a munkáját Nagylózson az önkéntes testületi tűzoltóság, az engedélykérelmet június 1-ig kell eljuttatniuk a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz. Éppen ezért már most elkezdődtek a számítások, hogy mekkora területet láthatnak majd el. Az állami támogatást ugyanis a lélekszám arányában kapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom