Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kedvezményes mikrocsip-beültetés

Októberben indult útjára az országban a „Felelős állattartás” program, melyhez négy mosonmagyaróvári és egy csornai állatorvos csatlakozott. A felhívás részeként kedvezményes mikrocsip-beültetési és regisztrációs akciót hirdettek.
Évente több ezer gazdátlan állatot, főként kutyákat fogadnak be a menhelyek, illetve kerülnek gyepmesteri telepekre. Arra, hogy a gazdik biztosítani tudják kedvencük bajba kerülése esetén a gond nélküli visszatalálást, jelenleg egyetlen megoldást a mikrocsip és a hozzá tartozó adatbázis jelent.
Október 4-én, az állatok világnapján ezért országos, kedvezményes mikrocsip-beültetési és regisztrációs akció indult útjára.
A szerződést kötött klinikákon 2000 forintos áron ültetik be a jelentkező gazdik kutyáiba, macs-

káiba és vadászgörényeibe az országkódos állatazonosító mikrocsipet és regisztrálják annak adatait a Magyar Állatorvosi Kamara által üzemeltetett internetes adatbázisban. A mikrocsip az egyedi állatazonosítás jelenleg elérhető legmodernebb eszköze, amely egy kis kapszulában található 15 számjegyű kód. Ez a mikrocsip nem sugároz, de a hozzá tartozó leolvasó képes a 15 számjegy kimutatására.
Mosonmagyaróváron négy állatorvos vesz részt ebben az ak-

cióban: dr. Czimber Gyula Endrét az 576-396-os, dr. Tombácz Nándort a 207-429-es számon lehet keresni, míg dr. Novák Péter és dr. Timár-Geng Anna rendelőjében a 207-183-as számon érdeklődhetnek a gazdik. Csornáról és környékéről dr. Horváth Cipriánhoz (30/362-1208) fordulhatnak azok, akik be szeretnék kedvencükbe ültettetni a mikrocsipet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom