Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

#kedveshírtv: Facebookon vallanak a bűnösök

Hecckampánynak indult, sokkal több lett belőle: néhol egészen megkapó vallomásokra bukkantunk, amelyeknek csak érintőleges köze van a Hír TV-hez.
Miután Gulyás Balázs, Várady Zsolt és Nemes Balázs múltbeli ügyeit is elővette a HírTV, fiatal aktivisták, tüntetésszervezők úgy döntöttek, hogy a közösségi portálon vallják meg bűneiket - írja a vs.hu.

Az akció lényege, hogy maguk számolnak be olyan dolgokról, amiket szerintük a HírTV is lehozhatott volna róluk leleplezésként.

A HírTV számolt be például arról, hogy a tüntetéseken felszólaló, az iWiW-et alapító Várady Zsolt ellen 2003-ban kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Várady ezután nyilvánosságra hozta, csupán 0,19 gramm növényi ágvégződésről volt szó.

"Ez a Btk. 23. paragrafusa alapján a csekély mennyiség felső határának (1,0 gramm) az ötvenezred - nyolcvanhatod része" – írta, és sérelmezte, hogy különleges személyes adat szivárgott ki jogszerűtlen módon.

Mint azt közöltük, a netadó elleni tüntetések szervezőjét, Gulyás Balázst és Kalocsai Kingát is kereste a HírTV.

Gulyás másfél évvel ezelőtt okozott egy autós ütközést, ami miatt megsérült a másik autó két utasa. Az eljárás kétszázezres pénzbüntetéssel és a vezetéstől való öt hónapos eltiltással zárult. Gulyás kiemelte: csak ő, az ügyészség és a bíróság tudhatott az ügyről, továbbá szűk családja, így a baráti körből nem szivárogtathattak.

Kalocsairól azt írták, hogy személyes szabadság megsértése miatt indult ellene eljárás.

"A személyi szabadság megsértése az volt, amikor 2011. december 23-án több aktivistával és parlamenti képviselővel odaláncoltuk magunkat a parlament bejáratához, hogy megakadályozzuk a Fidesz elfogadhatatlan törvényjavaslatainak megszavazását, többek között az új szabálysértési törvényét" - reagált a Facebookon Kalocsai.

Ezután döntöttek úgy aktivisták, hogy #kedveshírtv hashtaggel üzennek a Facebookon a csatornának, és maguk számolnak be múltbeli ügyeikről.

A hecckampány végül olyannyira kinőtte magát, hogy boldog-boldogtalan elkezdte bevallani önként a saját korábbi bűneit, hogy a tévének már ne kelljen előásni őket, ha esetleg elő akarnák venni az illetőt. Olyanok is, akik soha életükben a tüntetés közelében sem jártak.

Íme néhány a legjobbak közül:

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY - Munkára ösztönözné a nyugdíjasokat a Fidesz

Szerintük vannak olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjasok munkavállalására is. Tovább olvasom