Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kedveltebb lett az EU a Szonda Ipsos felmérése szerint

Míg júliusban 38 százalék volt azok száma, akik Magyarország európai uniós csatlakozásában inkább előnyt láttak, addig most január elején már a megkérdezettek 46 százaléka vélte úgy, hogy a tagság előnyös az ország számára - ismerteti a keddi Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatását.
Závecz Tibor kutatási igazgató ismertetése szerint havi rendszerességgel készítenek méréseket az EU-t illetően. Az egyik kérdésnek az a lényege, hogy Magyarország kompatibilis tagja-e az Európai Uniónak. Erre egy százfokú skálán júliusban 35 pontos értékelés érkezett a lakosságtól, decemberben 39 pontos, míg januárban ez a mutató 41 pontos volt. Vagyis az EU-elnökség felértékelte Magyarország és az unió viszonyát, de a megítélés "nem váltott tartományt".

A Szonda Ipsos másik kérdése az EU-csatlakozás mérlegére koncentrál. Míg júliusban 38 százalék volt az előnyt, illetve 50 százalék a hátrányt megjelölők aránya, a január elején mért adatok szerint 46 százalék vont előnyös mérleget és 42 százalék negatívat. Závecz Tibor erről azt mondta: egy hosszú idő óta jellemző negatív mérleg enyhén pozitív, kedvező fordulatot vett - olvasható a Népszabadságban.

Olvasóink írták

 • 6. lacko26 2011. január 11. 19:06
  „Hát elönye nem sok van ennek az országnak az unio-ból az biztos. Hátránya annál több. Lásd: Kölcsönök szankciok mérgezett áruk gazdasági válság munkanélküliség és egyég dolgok. Csak kérdezem. Miért nem lépünk még ki belöle. Ja a gazdáknak nem lenne unijos támogatás. Az egy dolog. Adja oda az államnak a földjét ha nemtudja megmüvelni. Az unio által nagyon sok munkahely megszünt. Csak azt tudnám erröl miért nem csinálnak népszavazást hogy például ki szeretné hogy az ország kilépjen az unio-ból. Kiváncsi lennék az eredményre.”
 • 5. Patriot 2011. január 11. 10:36
  „A ballib is gondoskodott az eu megutáltatásáról, a hazai vállalkozásokat sújtó uniós törvények azonnali és annak vazallusi bevezetéseivel.”
 • 4. fióka 2011. január 11. 09:58
  „http://www.youtube.com/watch?v=kmA2d4Z-eLU&feature=player_embedded”
 • 3. miracle 2011. január 11. 09:16
  „annobon
  A fidesz meg a Jobbik "jó" munkát végzett, azért.
  Egyébként mi az a Sonda?”
 • 2. annobon 2011. január 11. 09:08
  „Ahhoz képest, hogy 2003-ban az uniós csatlakozásról kiírt népszavazáson a részt vevők közel 84 %-a voksolt igennel, ahhoz képest még mindig erős a visszaesés...”
 • 1. Magyarka1 2011. január 11. 08:36
  „Az emberi élet bombabiztos törvénye: ahhoz, hogy teljes életet éljünk, meg kell tanulnunk a dolgokat használni és az embereket szeretni, nem pedig a dolgokat szeretni és az embereket használni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a vízeresztő zsilipet a Velencei-tónál

Lezárta a dinnyési zsilipet, s ezzel megszűntette hétfőn a Velencei-tó vízeresztését a… Tovább olvasom