Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Keddtől szűk körben újra engedélyezett az ingatlanfedezetes devizahitel

A módostott kormányrendelet szerint meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.
A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent az a kormányrendelet, amely a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló kormányrendeletet módosításával meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.

A rendelet szerint ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott devizahitel olyan hitelképes természetes személynek nyújtható (az egyéni vállalkozót ide nem értve), akinek a hitelkérelem benyújtásakor érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamon forintra átszámított, a hitel devizanemében fennálló, dokumentálható rendszeres havi bruttó jövedelme meghaladja a hitelszerződés aláírásának időpontjában érvényes, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb havi összegének a tizenötszörösét.

Ezt a pénzügyi lízing esetén nem kell alkalmazni. A rendelkezést a módosítás hatálybalépését megelőzően befogadott és el nem bírált, valamint a rendelet hatálybalépését követően befogadott hitelkérelmekre kell alkalmazni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Orbán Viktor miniszterelnök május 30-án, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és Patai Mihállyal, a bankszövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be az otthonvédelmi akcióterv részeként, hogy újra indulhat a devizaalapú lakáshitelezés, de csak azok élhetnek ezzel, akiknek a jövedelmük abban a devizanemben van, amiben a lakáshitelt fel kívánják venni, és a minimálbér legalább 15-szörösét keresik.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. július 05. 05:32
    „Meddig mehet még a deviza üzérkedés? Még kevés embert vertek át?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bebukták a külföldi rendszámosok? - Országgyűlés percről percre

A külföldi rendszámú járművet ezentúl is bárki vezetheti 30 napig Magyarországon, de ehhez ezentúl rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával. Tovább olvasom