Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Keddig lehet jelentkezni a központi felvételire

Az erre szolgáló jelentkezési lapot abba a középiskolába kell eljuttatni, amelyben a diák szeretné megírni az írásbeli feladatokat.
Az Oktatási Hivatal szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, csaknem ötszáz középiskola írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken.

A hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgáit a magyar nyelvi és a matematikai kompetenciákat mérő, központilag kiadott, egységes követelményeket tartalmazó feladatlapok alapján, országosan egységes eljárásrend szerint kell megszervezni.

Ha a középiskola nemzetiségi nevelés-oktatást folytat, akkor helyben készített, nemzetiségi nyelvű szövegértési feladatsort használhat, de köteles a központi matematika írásbeli vizsga eredményét figyelembe venni, és ekkor is meg kell szerveznie a központi írásbeli vizsgát mindkét tantárgyból.

A központin kívül más írásbeli vizsgát nem követelhetnek meg az iskolák.

A szükséges jelentkezési lap az oktatas.hu honlapról letölthető - ez azonban nem tévesztendő össze azzal, amelyet a középfokú iskolákba jelentkezésre kell majd használni.

Az írásbeli vizsga feladatlaponként 45 perces, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

A központi írásbeli vizsgákat a nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára január 17-én 10 órától, a pótló írásbeli vizsgát pedig január 22-én 14 órától kell megszervezni. Utóbbit azok írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát.

Az eredményről a vizsgát szervező középfokú iskola február 5-éig közvetlenül tájékoztatja a diákokat.

A középfokú felvételivel kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2014/2015. tanév) menüpontban. Ugyanott megtalálhatók az írásbeli vizsgát szervező intézmények listái, és letölthetők a jelentkezési lapok is - írta az Oktatási Hivatal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves lányt kényszeríttettek prostitúcióra

A két szolnoki gyanúsított bántalmazta is a fiatalkorú lányt. Tovább olvasom