Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Keddenként viszik el az avart

A tavalyi évhez hasonlóan idén is begyűjtik és ingyen elszállítják a kerti zöldhulladékot. A „lombjárat” telefonos igénybejelentés alapján keddenként jön házhoz, és elviszi a bármilyen edényben vagy zsákban kitett avart.
Idén is megszervezi a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. az ingyenes falevélgyűjtést, melynek keretében a kerttulajdonosok megszabadulhatnak az összegyűlt avartól. – Telefonos bejelentés alapján heti egy alkalommal, keddenként házhoz mennek az avart begyűjtő járművek – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kosztka László, a kft. ügyvezetője. – A kert tulajdonosának csak annyi dolga van, hogy az összegyűjtött kerti hulladékot, avart és fanyesedéket bármilyen edényben vagy zsákban a ház elé kell helyeznie, ezt a munkatársak a délelőtt folyamán elszállítják. Az avart a hulladékgazdálkodási kft. komposztálja.
Sokan még égetéssel szabadulnak meg az összegyűlő zöldhulladéktól. Sopronban októberben (a Lövérekben október 15-től) és novemberben engedélyezett az égetés, vasárnap kivételével reggel nyolctól este hatig.
– Jelenleg nincs érvényben tűzgyújtási tilalom, így a kiskertekben szabad avart égetni – mondta el Horváth Gyula, a soproni tűzoltóság tűzoltási és mentési osztályvezetője. – Az égetés megkezdése előtt ezt 24 órával be kell jelenteni, majd a tűz eloltása után jelezni, hogy végeztek. A bejelentés elmulasztása – felesleges kivonulás esetén – helyszíni bírságot von maga után, mely akár a tízezer forintot is elérheti. Felügyelet nélkül azonban senki ne gyújtson tüzet, és ügyelni kell arra is, hogy mindig legyen a közelben oltásra alkalmas mennyiségű víz és megfelelő eszközök.

Telefonon lehet igényelni

A lombjárat telefonos igénybejelentés alapján keddenként jön házhoz. Jelentkezni munkanapokon az 506–485-ös számon, reggel 6 és 14 óra között lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom