Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kedden értékeli az első száz napot Orbán Viktor

Szó lesz a közeljövő feladatairól, valamint arról is, hogy a pénzügyi stabilitás megteremtésén és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosításán túl a szociális biztonság is nagyobb hangsúllyal kerül fókuszba.

Kedden értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor; a miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének meghívására mond beszédet a kabinet május 29-i megalakulása óta eltelt időszakról.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban azt mondta, Orbán Viktor beszélni fog azokról az intézkedésekről és törekvésekről, amelyeknek az a célja, hogy Magyarország gazdasági önrendelkezését helyreállítsák. Szó lesz a közeljövő feladatairól, valamint arról is, hogy a pénzügyi stabilitás megteremtésén és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosításán túl a szociális biztonság is nagyobb hangsúllyal kerül fókuszba - tájékoztatott augusztus 27-én a miniszterelnöki szóvivő. A kormányalakítás óta eltelt időszakról a napokban már többször is beszélt nyilvános fórumokon, összegző jelleggel, a miniszterelnök.

Az augusztus 30-i külképviselet-vezetői értekezleten például azt mondta, a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, hogy sikerült helyreállítani a jogállamiságot. Ennek lépései közé sorolta, hogy a parlament megválasztotta a hiányzó alkotmánybírákat, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökét, megszüntették a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását, helyreállították a gazdasági adatok megbízhatóságát és a jogrendet az utcán.

Orbán Viktor múlt szombaton, a hagyományos kötcsei találkozón a közeljövőre is kitért, és öt olyan konkrét feladatot nevezett meg, amely szerinte az elkövetkező időszakban a polgári jobboldal előtt áll. Ezek: az önkormányzati választás, amelynek "nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia"; a jövő évi költségvetés, amelynél fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely azoknak ad lehetőséget, akik eddig nem kaptak esélyt; az új alkotmány, amelyet 2011 tavaszán szerinte mindenképpen el kell fogadni; valamint Magyarország európai uniós elnöksége.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Anikó69 2010. szeptember 08. 21:59
  „23-ra
  :)))) de azért biztos van más értékes tárgy(tv,videó,dvd lejátszó,számítógép)
  Elsőként a számítógépedet vagy laptopodat kötném el,hogy ne tudjál velem itt kötekedni :)))))))”
 • 23. Agent 2010. szeptember 08. 13:29
  „22, nem éri meg, nem tartok otthon kp.-t, ékszert, meg ilyesmit.”
 • 22. Anikó69 2010. szeptember 08. 12:43
  „Sajnos már csak egy hajszál választ el a koldulástól.Eltartott vagyok,semmi segélyt nem kapok,mivel nem vagy bokszos.A férjem tart el.De mi lesz ha meghal véletlen?Mehetek koldulni vagy betörni az olyan jó módúakhoz mint te vagy :))))))”
 • 21. Agent 2010. szeptember 08. 07:43
  „20, gazdagnak azért nem nevezném magamat:) Viszont te kérdezted, hogy miért nem megyek külföldre.
  Nem értem mire gondolsz, mivel én csak próbáltam rávilágítani arra, hogy a panaszkodás soha nem vezet eredményre, hacsak nem koldus az ember. Szerintem puffogás helyett vedd ezt motiválásnak.”
 • 20. Anikó69 2010. szeptember 07. 21:11
  „18-ra Sejtettem hogy egy elégedett gazdag ember vagy,nem muszály még külön kihangsúlyoznod.
  Gazdag vagy vagyonban,de csak abban,másban nem.Ugye érted mire gondolok? :)))))
  19-re Vannak emberek akik jobb ha meg sem szólalnak mert csak csacsiságot tudnak mondani.
  Te ilyen vagy :)))))))”
 • 19. Agent 2010. szeptember 07. 20:15
  „"Igenis a kormányok tehetnek arról hogy munkanélküliség van."

  Van azért ennek egy olyan színezete, mint amikor az osztály nagy része karót kapott egy dolgozatra, amiről persze a tanár tehetett, gyerekes gondolkodás volt, bár akkor védhető érvnek tűnt.”
 • 18. Agent 2010. szeptember 07. 20:13
  „16, én itthon is jól keresek, nincsenek anyagi gondjaim, külföldre általában nyaralni és telelni járok, ja és falun élek (nem régóta az igaz), naponta ingázok a munkahelyemre.na.”
 • 17. hehe08 2010. szeptember 07. 16:57
  „gyerünk fidesz!!!!!!
  itt egy dolgod:
  http://www.fn.hu/ado/20100907/alkotmanyos_tevekenysegre_jellemzo_kereset/”
 • 16. Anikó69 2010. szeptember 07. 16:03
  „Mese habbal.hahaha!
  "utazik napi szinten munkahelyére"
  Hol élsz te talán burokban? :))))Fel sem veszik a vidékit már sehol sem.Mindenhol kijelentik hogy csak helybélit tudnak alkalmazni.Volt valamikor ez így amit írtál,réges régen még a Kádár Janibácsi idejében. :)))))
  "meg aki családos neki vághat a világnak"
  Komolytalan kijelentés,ezt te sem hiszed el még saját magad.Csak itt jó érzés neked kötekedni,jobban érzed tőle magad. :))))
  Kinn sem fenékig tejöl az élet azért.Apropó!Te miért is vagy itt,miért nem mész ki külföldre?
  Biztos örülnének neked. :)))))
  A többiről meg már leírtam a véleményem.Igenis a kormányok tehetnek arról hogy munkanélküliség van.
  Az országot is eladják már.”
 • 15. Agent 2010. szeptember 07. 15:39
  „Tehát, felháborodni nem kell, csak gondolkodni, azt hiszem leszögezhetjük, hogy abból nem lesz senki számára munkahely, ha azon kesereg, hogy az aktuális kormány miért nem teremti meg a feltételeket, pláne ha arra vár, hogy majd jön egy kormány, aki meg teremt.”
 • 14. Agent 2010. szeptember 07. 15:29
  „"Az a helyzet hogy itt az országban nem kell már munkaerő.Csak kifelé van esély,de hát azt meg nem mindenki tudja megtenni.Egy családos nem vághat neki a nagy világnak."

  Nettó marhaság, egyrészt szükség van képzett, piacképes tudással rendelkező munkaerőre, aki ha kell utazik is napi szinten a munkahelyére, másrészt meg aki családos, az is nekivághat a világnak, azaz kimehet dolgozni ha tud, havonta/két havonta meg hazajön, két-három év alatt pedig:
  1. vagy összerak annyi pénzt / szerez annyi tapasztalatot, hogy hazajöhessen és ne okozzon munkahelyet találni.
  2. vagy összerak annyi pénzt, hogy kiviheti a családját is.”
 • 13. Anikó69 2010. szeptember 07. 15:08
  „Hogy mi segíthetne az országon?
  Hát mondjuk egy hozzáértő kormány,akik nem a saját zsebükbe csusztatnák a pénzt,
  akik törődnének a munkanélküliséggel,
  akik a szegényeket segítenék nem a gazdagokat,
  akik csökkentenék a korrupciót,
  akik onnan vennék el a pénzt ahol sok van nem onnan ahol kevés,
  és akiknek a saját népe fontosabb.”
 • 12. Anikó69 2010. szeptember 07. 15:00
  „Hiába tanulni akármit,semmivel sem több úgy sem a munkalehetőség.Én tanultam nemrégiben azt remélve hogy majd talán azzal kapok munkát.Hát tévedtem,sehová sem vesznek fel,hisz nincs is gyakorlatom.
  Na de hogy legyen,ha nincs rá lehetőségem megszerezni?
  Rengeteg emberről tudok akik ilyen-olyan tanfolyamokat végeztek el mostanában és még sem kapnak munkát vele.
  A tanfolyamok csak arra jók hogy addig kapjuk azt a kis segélyt ami jár utána.
  A munkaügyi sem tud elhelyezni,elvégezteti a tanfolyamot aztán szevasz tavasz és kész.
  Az a helyzet hogy itt az országban nem kell már munkaerő.Csak kifelé van esély,de hát azt meg nem mindenki tudja megtenni.Egy családos nem vághat neki a nagy világnak.”
 • 11. Agent 2010. szeptember 07. 12:53
  „"Majd rájönnek sokan hogy rossz lóra tettek és bánhatják és várhassák a következő kormány választást."

  Nézd, jelenleg az ország lakosságának egy jelentős részén az sem segítene, ha személyesen Jézus Krisztus ülne a miniszterelnöki székben, Szent József a közt. elnökiben és Szűz Mária lenne a pénzügyminiszter, szóval nekik a választás és a kormányváltás csupán annyit jelent, hogy a jól begyakorolt siralmak alanyában szereplő pártokat/személyeket lecserélik.:)”
 • 10. Agent 2010. szeptember 07. 12:50
  „"Sajnos tőlük függ minden"

  Na az azért súlyos lenne. A politikába mindenkinek egy szavazatnyi beleszólása van, erre bízni a személyes boldogulást, hát, szerintem nem érdemes.

  Szélsőséges példát mondok: x fiatal ember cseszik tanulni, csukva tartja a szemét ha a munkaerő piaci környezetről/elvárásokról/értékéről van szó, eldolgozgat betanított munkásként, amíg van hol, amikor hirtelen nincsen hol - nekiáll sírni, hogy a kormány miért nem ad munkát - holott csupán arról van szó, hogy a képzetlen/rugalmatlan/motiválatlan munkaerőre (akad igen szép számban) egyre kevésbé van szükség (persze amikor a multi alkalmazza az említett munkaerőt kevés pénzért, akkor hirtelen a munkaadó lesz a kizsákmányoló gonosz) - ezt persze lehet figyelmen kívül is hagyni, de abból nem lesz kenyérre való.”
 • 9. Anikó69 2010. szeptember 07. 12:15
  „Buta ember az aki azt hiszi hogy a politikusoknak semmi közük a munkanélküliséghez,szegénységhez.
  Sajnos tőlük függ minden,ők hozzák a szabályokat.
  Ha nem a gazdagokat tömnék akkor jobb lenne a szegényeknek.De ezek csak a gazdagokat tömik mint régen.A sok buta naív ember azt hitte hogy azóta változtak és rájuk voksoltak.
  Kutyából szalonna nem lesz ahogy a mondás szól.Akik már egyszer elszúrták,elszúrják újra.
  Majd sírhatnak,ríhatnak azok akik tőlük várták a szép jövőt,mert nem fog eljönni most sem csa a gazdagoknak.
  Ó,nekik szép lesz,az tuti.Majd rájönnek sokan hogy rossz lóra tettek és bánhatják és várhassák a következő kormány választást.”
 • 8. load 2010. szeptember 07. 11:27
  „6. Agent
  Az elmúlt 20 évben a pártok kommunikációjából az egyszerű állampolgárnak nem ez jön le.
  Ők adják a gázártámogatást, a kilakoltatási moratóriumot, az ingyenes oktatást és egészségügyet, a 13. havi nyugdíjat, a lakástámogatást, a minimálbér mértékét és még sok minden mást.
  Ezt kommunikálják a választókkal, akik 2/3 szavazatot adnak ezért, és várják a messiást.
  Én elsősorban nem a választópolgárokat hibáztatom ezért.”
 • 7. Phobos 2010. szeptember 07. 11:12
  „szerintem * 5 lesz. Persze még kell hogy még 1x rájuk szavazzunk, mert csak úgy tudnak majd igazán hatékonyak lenni ! :)”
 • 6. Agent 2010. szeptember 07. 11:00
  „5, az egyén elsősorban saját maga felel a sorsáért, így az anyagi körülményeiért is, politikusoktól várni ugyanezt . végtelen naivság.”
 • 5. Anikó69 2010. szeptember 07. 10:56
  „Orbán csak a gazdagokat segíti,a szegényeket még koldusabbá teszi.
  Egyetértek az előttem szólóval(3.)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövétei: a járási rendszer nem tesz csodát

A járási rendszer előnye, hogy koncentrálja a rendelkezésre álló forrásokat, erőket egy 10-20… Tovább olvasom