Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kebelemelentyűk

A melltartó kiválasztásánál alapelv, hogy megfeleljen a mell méretének és formájának.
Napjaikban nagyon széles a szín- és fazonválaszték fehérneműk terén is, ami általában igazodik a felsőruházati trendekhez. Ennek ellenére fontos, hogy legyen néhány divattól független alapdarabunk melltartóból: fekete, fehér alkalmi – csipke vagy szatén –, fekete, fehér sportos, a világos és sötét ruhákhoz. 
A melltartó kiválasztásánál alapelv, hogy a jó melltartó megfelel a mell méretének és formájának, alátámasztja és tartja azt, nem szorít vagy vág, pántja beállítható az ideális méretre. Ha felemelik a kart, nem mozdul el és nem csúszik fel sem elöl, sem hátul. Soha ne vásároljunk próba nélkül! 

Tartalomhoz a forma

A kismamák kivételével mindenki számára ideális a kosaras, merevített melltartó. Ez a szabás megfelelő alátámasztást és tartást biztosít. Ezen belül vannak teljes és félkosaras melltartók. Minden ruhához más-más illik. A félkosaras melltartó kivágott ruhákhoz ideális, de semmiképpen ne vegyék fel sztreccs, elasztikus ruhák alá, mert a látvány mindjárt megduplázódik. A teljes kosaras melltartók mindig jobb tartást biztosítanak, mint a félkosarasok.

Merevítő nélkül

Vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak merevítős melltartót viselni, ők kaphatnak merevítő nélküli darabokat is. A merevítő nélküli melltartók gyakorlatilag két csoportba sorolhatók. Vannak hasi rész nélküli melltartók, melyek csekély mértékben tartanak, vagy lelapíthatják a mellet. A nagy melleknek pedig egyáltalán nem biztosítanak tartást. A hasi résszel kiegészített, merevítő nélküli melltartók ezzel szemben pont megfelelnek ez utóbbi csoportnak. 

A jó melltartó csak fél siker! Ha azt szeretné, hogy szép melle, szép dekoltázsa legyen, ideje elkezdeni a mindennapos melltornát, és bőrápolást, kipróbálni a váltott (hideg-meleg) vizes zuhanyozást, s nem árt néha odafigyelni a helyes testtartásra sem!
 ha a melltartó viselője befelé húzza a mellét, a gél oldalra folyik és megtámasztja a mellet, ha felemeli a mellét, a gél aláfolyik és megemeli azt. Az előbbi a szétálló mellű nőknek, utóbbi pedig a megereszkedett mellűeknek kedvez.
Aki pasztell színű ruhákat hord, a fehér helyett választhat csont- vagy halvány bézs darabokat is.
Ha a próbánál kényelmetlenül érezik magukat a felpróbált melltartóban, biztos, hogy nem a megfelelő méretet vették fel.
Pántok nélkül


A pánt nélküli vagy levehető pántos melltartók nagy csodát nem tesznek. A szilikonpánt öt éve robbant, aki akkor megkedvelte, ma is ragaszkodik hozzá. Lehet szeretni és száműzni is.

Szilikonnal

Léteznek olyan melltartók is, melyek szilikongélt tartalmaznak. A mozgás hatására a gél változtatja formáját és funkcióját, amely a szétálló és a megereszkedett mellű nőknek kedvez.

Hercegnőszabású

A teljes kosaras és a félkosaras változatban kapható az úgynevezett Prince-szabású. Ennek a kosarát nem szabással alakítják, egy darabból képezik. Ezt fújt melltartónak is nevezik, nem biztosít túl jó tartást.

Tulipán

A félkosaras melltartók egyik érdekes fajtája a tulipánforma. Szép dekoltázst biztosít például a kis mellűeknek, a telt keblűeknek viszont nem ajánlott.

Optikai trükk

Kis keblűek körében nagy kedvenc a push-up. Szivacsos betéttel készülnek, szép dekoltázst, telített, gömbölyű melleket eredményeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a 64 bites Windows-ok

A Microsoft arról számolt be, hogy a sokak által várt 64 bites operációs rendszerek végleges… Tovább olvasom