Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 19°C

KDNP: vasárnaponként csak a családi vállalkozások üzletei lehessenek nyitva!

A KDNP megfelelő megoldásnak tartaná a "szabad vasárnapra", ha a hét utolsó napján - néhány kivétellel - csak a családi vállalkozások üzletei lehetnének nyitva.
A kisebbik kormánypárt ezt pénteken közölte az MTI-vel, miután frakciójuk az általuk régóta szorgalmazott szabad vasárnap bevezetésének előkészítéseként megbeszélést folytatott a munkavállalói szervezetek részéről Sáling Józseffel, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökével, a Munkástanácsok Országos Szövetségét vezető Palkovics Imrével és Székely Hajnalkával, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével.

A KDNP közleménye szerint a tanácskozás résztvevői támogatták kezdeményezésüket, amely "meglátásuk szerint a többség elvárásainak megfelel a munkavállalói és a fogyasztói oldal részéről is".

"A megbeszélésen kikristályosodott, hogy megfelelő megoldás lenne, ha vasárnaponként a vásárlói igényeket a családi vállalkozások által működtetett üzletek szolgálnák ki" - írták, jelezve ugyanakkor, hogy az egyeztetésen részt vevők rögzítették: különböző közhasznú szolgáltatásokat nem érintene a korlátozás. Ezek között említették a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a virágüzleteket és a pékségeket.

A kereszténydemokraták hangsúlyozták: kezdeményezésük célja, hogy a héten az egyetlen általános pihenőnap minden családnak biztosítsa az együtt töltött idő lehetőségét. "Bízunk benne, hogy több európai ország - például Ausztria és Németország - mellett, ahol régóta és jól működik ez a rendszer, hazánkban is zökkenőmentesen bevezethető a szabad vasárnap intézménye" - tették hozzá.

A Magyar Nemzet pénteken arról írt, úgy tudják, hogy a jövő héten kerül a kabinet elé a nagyobb kereskedelmi vállalatokat, multinacionális láncokat érintő korlátozást tartalmazó javaslatcsomag.

A lap birtokában levő javaslat szerint jövő év március elsejétől a hét utolsó munkaszüneti napján nem tarthatnának nyitva a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek. A korlátozás alól mentesülnének a dohányboltok, a gyógyszertárak és a benzinkutak, valamint az újság- és virágárusok, míg a pékáruboltok külön szabályok alapján nyitva lehetnének vasárnap is. Ezek a szaküzletek vasárnaponként délig fogadhatnák a vásárlókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wieszt-ügy - Az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást, felmentést kért másodfokon

Az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást, illetve felmentést, enyhítést kért a korrupciós cselekmények miatt első fokon négy évre ítélt újbudai volt szocialista politikus és társai ügyében. Tovább olvasom