Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

KDNP: az azonos neműek házasságkötése a természettörvény felrúgása

A KDNP szerint az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépését jelentené, hanem a természettörvény felrúgását.
A KDNP szerint az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépését jelentené, hanem a természettörvény felrúgását.

A kereszténydemokraták az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben - reagálva a szombati Budapest Pride leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer fesztiválon részt vevő Ulrike Lunacek európai parlamenti (EP) képviselő szavaira - azt írták: a házasság férfi és nő hosszú távú elköteleződése, amelynek célja a személyiség teljességének megélésén túl a gyermekvállalás lehetősége. Ez a hagyományos együttélési forma az emberiség társadalommá szerveződésének kezdeteitől fennáll, a történelem folyamán a jog intézményesítette és nevesítette a házasságot mint a család alapját - tették hozzá.

"A jogállam fejlődésével a polgári házasságkötés valóban néhány száz éves múltra tekint vissza, mint azt Ulrike Lunacek állítja, de lényegét tekintve semmit nem változott a több ezer év alatt: ugyanúgy egy férfi és egy nő szabad elhatározásán alapul" - közölte a kisebbik kormánypárt.

A KDNP szerint az azonos neműek házasságkötése nem a jogfejlődés, a haladás egy lépését jelentené, hanem a természettörvény felrúgását.

A KDNP továbbra is fontosnak tartja, hogy a szexuális kisebbségek jogai biztosítva legyenek, és a magánéletüket saját elképzelésük szerint élhessék, de kiáll amellett, hogy "a házasság csak férfi és nő viszonylatában létezhet" - zárta közleményét a párt.

Ulrike Lunacek, az EP LMBT Intergroupjának tagja a szombati Budapest Pride-ot záró pikniken elmondott beszédében a legfontosabb európai értékek közé sorolta az egyenlőséget és a diszkriminációellenességet.

A hétfői Népszabadságnak a politikus azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök téved a házasság megfogalmazásával kapcsolatban, mert a házasság intézményének ma ismert formája csak jó kétszáz éve, az ipari társadalmak kialakulása óta ismert.

Ulrike Lunacek ezzel a magyar kormányfőnek a múlt keddi strasbourgi EP-vitában elmondott szavaira reagált. Orbán Viktor akkor azt közölte, hogy a magyar alkotmány egyértelmű szabályozást tartalmaz, amely szerint "a házasság és a család azt jelenti, hogy férfi és nő, és mindegyikből egy, egy férfi, egy nő". A magyar alaptörvény senkit nem bánt, ez a megfogalmazás senki ellen nem irányul, ez ugyanis egy négyezer éves tradíció védelme - hangsúlyozta.

Olvasóink írták

 • 19. Demalgon 2013. július 13. 13:45
  „legs, egy senki vagy, ugyanolyan szén alapú vegyületből kialakult élőlény, mint bármi ezen a földön. Csak más ember adta jogod és kötelességed van, amit a társadalom szült azért, hogy keretek között tartson, de annak ellenére ugyanolyan senki vagy, mint bárki ezen a földön. Sem jogod, sem lehetőséged nincs abba, hogy beleugass a dolgok menetébe. Maximum te is, ahogy bárki más is a saját erkölcsi pontjához igazithat bármit az életben. De attól még adj minden nap hálát azért, hogy élhetsz, lélegezhetsz, és a természet megtűr magán. A természet törvényét nem ember irta, ember azt maximum a létezésével tönkreteszi napról napra egészen addig, amig ez meg nem bosszulja magát. És megérdemelné mindenki. Ezt a bolygót a természetével együtt kölcsönkaptunk, béreljük, helyet kaptunk egy nagy körforgásban, amiből egyes emberek királyként akarnak kikerülni. Milyen jogon meri magát egy szaros álszent pap többnek gondolni magát, aki olyan emberi befolyásoló mocskot képvisel, amivel a megvezethető birkákat mozgositva milliókat öletett meg, végeztetett ki, erőszakolt meg és vette el a vagyonát? A vallás a hülyék játéka! A legbefolyásolhatóbb pont az egész életben, aminek talán van alapja talán nincs, nem lehet tudni, de az ember valamibe hinni akar, mert annyira gyenge és szánalmas, hogy máskülönben nem tudna a következő napnak elébe nézni. Úgyhogy mielőtt minősitesz te szénalapú képződmény, jusson eszedben, hogy semmivel sem vagy több, és semmivel sem vagy kevesebb, mint azok, akik itt posztogatnak, és azok, akiket szidsz. Egy rész vagy csupán egy nagy körforgásban, egy bérlő, akinek adatott egy intervallum, ameddig létezhet. Ez lehet rövidebb, lehet hosszabb, de akkor is a természet uralkodik rajta, és nem te a természeten. Ideje lenne mindenkinek megtanulnia azt, hogy hol a helye abban a rendszerben, amiben királynak gondolja magát. Főleg az álszent pedofil, erőszaktevő degenerált papság és azok képviselői. A papok helye a templomban van, nem a politikában!”
 • 18. Eva- 2013. július 08. 21:33
  „15. Legs 2013.07.08. 19:48

  mondhatod Te a magadét!
  nem érdekes--

  itt jogokat kérnek a felhalmozott közös vagyon okán

  a házassággal azonosakat

  nem gyereknemzést---azt te is csak egyszer---ötször teszed életed során
  (néha esetleg balkézről is)

  de a közösen felhalmozott vagyon sorsáról Te is igényelsz gondoskodni
  Miből gondolod hogy más nem akarja magát biztonságban tudni --gondoskodó társsal való kapcsolatban

  esetleg egy felnevelendő gyermek javára fordítva a vagyon (munkabér ) egy részét/javait.

  Ahol ez természetes már
  ott természetes

  ahol nem ott viszont a fafejek meggyőzendők!
  Ha nagyon ellenállnak, akkor nagyon kell győzködni őket.

  Ahogy látom a küzdelmet élvezed!
  de a zászló nem neked áll hosszútávon----”
 • 17. pozdorja 2013. július 08. 20:09
  „Legs, 100 alatti sorszámú a KDNP-s párttagkönyved? Úgy megértelek. Szaladj gyorsan mondj el egy-két imát, hogy <moderálva>. Engem nem izgat...”
 • 16. Legs 2013. július 08. 20:04
  „<moderálva>”
 • 15. Legs 2013. július 08. 19:48
  „Nem tudom az itt hozzászóló,melegeket védők belegondoltak-e abba,hogy csak azért védhetik a melegeket,mert hetero családból valók.Meleg család ugyanis gyermeket nemzeni nem tud.”
 • 14. Legs 2013. július 08. 19:44
  „1. Demalgon 2013.07.08. 14:14
  2. pozdorja 2013.07.08. 14:18
  3. oxana 2013.07.08. 14:40
  4. Eva- 2013.07.08.

  <moderálva> Sok sikert kívánok hozzá.”
 • 13. Legs 2013. július 08. 19:38
  „1. Demalgon 2013.07.08. 14:14
  2. pozdorja 2013.07.08. 14:18
  3. oxana 2013.07.08. 14:40
  4. Eva- 2013.07.08.

  Látszik messziről kik is vagytok. <moderálva>”
 • 12. oxana 2013. július 08. 18:45
  „10. 5.Hadsereg

  Magyarország nem utasíthatja el a másokat, mert ök is magyarok. Hogyan képzeled ezt el? Vagy miért kell kiváltságnak nevezni a házassághoz való jogot a mások számára is? Nem te mondod meg, melyik törvényt próbáljon megváltoztatni egy politikus.
  Miracle, igazad van.”
 • 11. miracle 2013. július 08. 18:09
  „5.Hadsereg
  Nem zavar ugye, hogy ez a duma kb a középkorban volt menő, illetve jelenleg kb Uganda meg hasonszőrű országokban, Amerika és Európa ezen már rég túllépett.
  Lehet persze Ugandát is követni, fejlett mintaország.”
 • 10. 5.Hadsereg 2013. július 08. 17:45
  „Sajnos a mások mindenűt ottvannak már az Európai Parlamentben is, és szócsövök Ulrike Lunacek is, aki diszvendég volt a mások felvonulásán, azaz Budapest Pride leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer fesztiválon, de ezt azért überolta a <moderálva> politikusaink dörzsölődése a mások szavazataiért. Most meg ez az csodálatos EP képviselő Ulrike Lunacek azt szajkozta, hogy a legfontosabb európai érték a diszkriminációellenesség. Senki nem diszkriminál, amikor a természetellenes kapcsolatokat nem fogadja el, elutasítja a mások minden nyilvános szereplését, és a hazaság kötésük jogát. <moderálva> A mások NEM HÁZASODHATNAK nem engedhető meg. Egyébként Magyarországnak nem kell e kissebség, a másoknak, e kissebségnek kell Magyarország. Miért adjunk e kissebségnek a másoknak kiváltságokat, nem adunk, és ne is adjunk UNIÓ ide, vagy oda. A mások és szószolói a nagyformátumú politikusok ne próbálják megváltoztatni a törvényeket, azért, hogy illeszkedjenek a mások vágyaihoz, s nem számit menyire hangosan kiabálják a ,,hátrányosnak megkülönbeztetést"”
 • 9. koppenhágó 2013. július 08. 16:50
  „most még két hétig téma lesz utána hála istennek egy évig nem foglalkozik velük senki.

  6. Madarász 2013.07.08. 15:13
  tökéletes és vitathatatlan...

  <moderálva>”
 • 8. miracle 2013. július 08. 16:33
  „A kdnp-t nem kérdezte senki, így nem tudom minek szól bele.
  Amikor meg kérdezte - trafikmutyi - akkor azt mondták ők nem cigiznek, nem érintettek, ezért nem szólnak bele. Akkor most miért is...?”
 • 7. oxana 2013. július 08. 15:31
  „Németországban, Kölnben volt szombaton a Chrisopher Street Day nap, melegek felvonulása, aminek tuilajdonképpen csak szimbólikus jelentése van (olyan volt, mint egy karnevál), mert Németországban az azonos nemüek házasságot köthetnek. Kb. egy millió nézö volt, akik nem azért mentek oda (nem volt kordon), hogy szidják, ocsmány szavakkal illessék öket. Ennyi tolerancia Magyarországon még száz év múlva sem képzelhetö el. Nem bírom megérteni, mért nem élhetnek egynemüek hivatalosan házasságban? Mikor úgyis együtt élnek? Joguk van hozzá.”
 • 6. Madarász 2013. július 08. 15:13
  „1. Mutass nekem egyetlen azonos nemű párt, akinek természetes úton gyermeke született! Na látod, ilyen egyszerű a kérdés, a természetben párt normális esetben egy hím és egy (kivételes esetekben több) nőstény egyed alkot, az ő nászuk eredménye az utód. Minden ezzel ellentétes felállás ellenkezik a természet törvényeivel, mert nem származhat belőle utód, ez a KDNP (őket én is utálom)-től független igazság.

  3. A gyereknek meg joga van normális családban felnőni, mely áll egy apából, egy anyából, esetleg nagyszülőkből és testvérekből, nem pedig két apából, vagy két anyából.

  4. Ez remek, akkor esetleg a lakótársaknak is kéne ilyen jogot adni?! Legyen vagyonközösség, de ne vállalhassanak, főleg ne fogadhassanak örökbe gyereket, mert egy ilyen felállás természetellenes és káros a gyermek egészséges fejlődésére.

  A férfi nő felállást a természet szűkítette le, nem pedig a vallás, vagy holmi törvény, mivel az egynemű párok a házasság legelemibb velejáróját, utód nemzését képtelenek véghez vinni, még mesterséges úton sem, mert kuki, vagy két nuni alkalmatlan a gyerek nemzésére.”
 • 5. Eva- 2013. július 08. 14:57
  „3. oxana 2013.07.08. 14:40

  Hogyne utasítaná el, ha csak azt hallja, hogy az maga a ferő--mert a dolog lényegét nem is engedik meglátni neki.
  Nevezetesen, hogy itt házassággal azonos jogok megadásáról van szó az együttélők számára.
  A nem szolidáris társadalmakban még fontosabb, hogy mi lesz a közösen leélt élet során létrehozott közös vagyonnal.”
 • 4. Eva- 2013. július 08. 14:52
  „Nem is a házasságon van a lényeg--hiába fedítik és szűkítik oda
  hanem az együttélő párok jogairól van szó.
  Az érzelmi kötődéshez nem kell házassági papír
  de a vagyonközösség meg az ahhoz hasonló házassággal megkapható jogokhoz ma kell a polgári házassággal létrejövő különleges szerződés igazolása

  A házasság a gyerek anyagi védelméről szól meg a házastársak anyagi védelméről
  A homoszexuálisok ezt kérik----

  Mert ma már ide jutott a világ.
  A kdnp pedig még mindig a 2000 éves erkölcsöt hirdeti kizárólagos elfogadásra
  (bár abban már lényegesen enyhített, amikor már nemcsak a gyereknemzést tartja lehetségesnek)

  A Magyar Alkotmány ott maradt le az európai jogfejlődés mögött, hogy az egymásról való gondoskodást szűkítette.
  férfira nőre
  de azt már nem bírta előírni, hogy csak egyszer--ahogy a katolikus vallás szabályozza--mindhalálig (válás lehetséges--meg újra házasodás is)

  de a jogmegadást minden együttélési formára még nem tudja elfogadni.
  ez a lemaradása

  Nem másról a jogról szól e kérdésben minden
  a vagyonközösség házassággal azonos jogi helyzetének törvényi megalkotásáért

  Persze nem vitatható, hogy ez bizony újabb feladása lenne a lelkek feletti kontrollnak.”
 • 3. oxana 2013. július 08. 14:40
  „2. pozdorja

  Ne hidd, hogy csak a KDNP az ilyen gyülekezet. A "normális" emberek 99,99 százaléka is elutasítja ezt.”
 • 2. pozdorja 2013. július 08. 14:18
  „Nem mintha sok közöm lenne a melegek házasságához, de ezek a KDNP-sek begyöpösödött agyú, prűd és álszent taták és nyanyák gyülekezete, akik mindenféle változást élből elutasítanak. Legszívesebben még mindig az inkvizícióra bíznák a törvénykezést és máglyára vetnék azokat, akik nem vetnek keresztet ha elhaladnak egy feszület előtt.”
 • 1. Demalgon 2013. július 08. 14:14
  „a természet törvényét mióta a kdnp írta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: számoljanak el tettükkel a Tavares-jelentést támogató magyar EP-képviselők

A Jobbik szerint a képviselők cselekedete ˝nyugodtan mondható hazaárulásnak˝, ezért el kell… Tovább olvasom