Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

KDNP: a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak

A KDNP szerint a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak, mert sok szégyellnivalójuk van a nyugdíjasok előtt.
Soltész Miklós, a párt országgyűlési képviselője azzal kapcsolatban juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön arról beszélt: hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, nem vezeti be az úgynevezett svéd nyugdíjmodellt, hiszen egy, az Országgyűlésnek 2007-ben benyújtott KDNP-s, a legnagyobb ellenzéki frakció által is támogatott törvényjavaslat pontosan annak bevezetését tartalmazta.

Minderre Soltész Miklós úgy reagált: a KDNP törvényjavaslata javított volna a nyugdíjasok helyzetén, hiszen azoknak is biztosította volna a nyugdíjat, akik után nem fizettek járulékot.

Hozzátette: ezek az idős emberek most az MSZP miatt nem kapnak nyugdíjat. "És most azzal büszkélkedik Mesterházy, hogy ő és pártja leszavazta ezt az indítványt a parlamentben?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus. Soltész Miklós úgy fogalmazott: Mesterházy Attila vehette volna a fáradságot, és legalább végigolvashatta volna a KDNP törvényjavaslatát, akkor nem beszélne "csacsiságokat". Így azonban az a helyzet - folytatta a kereszténydemokrata politikus -, hogy a szocialisták kétségbeesetten hazudoznak, hiszen sok szégyellnivalójuk van a nyugdíjasok előtt.

Elvették a 13. havi nyugdíjat, jóval magasabb a nyugdíjas infláció az általános inflációnál, újabb és újabb áremelésekkel, a fűtéstámogatás elvételével sújtották az idős embereket, és most el akarják lopni a nyugdíjakat a magánnyugdíjpénztárak tervezett privatizációjával - sorolta.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Figyelő január 7-én megjelent számában beszélt arról, hogy a virtuális tőkésítési nyugdíjmodell alapján a befizetett nyugdíjjárulékot egyéni számlákon vezetnék. Amikor eljön a nyugdíjba vonulás ideje, a járadékot (a nyugdíj összegét) az addig befizetett összeg alapján állapítanák meg. Múlt szombaton Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője azt közölte: a Fidesz garanciát vállal arra, hogy hatalomra kerülése esetén megvédi a nyugdíjasokat és megőrzi a nyugdíjak reálértékét.

Arra a kérdésre, valóban tervezi-e a Fidesz, hogy kormányra kerülése esetén bevezeti a svéd modellt, úgy válaszolt: semmilyen modellben nem gondolkodnak, az a lényeg, hogy betartják a nyugdíjasokkal szemben tett két legfontosabb vállalásukat. Az Országgyűlés honlapján olvasható a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló, 2007. október 3-án benyújtott törvényjavaslat.

A KDNP-s képviselők által jegyzett előterjesztés indoklása azt tartalmazza, hogy a nyugdíjbiztosítási ellátásokat alapvetően a biztosított nyugdíjbiztosítási számlájának egyenlege, vagyis a biztosított által megfizetett nyugdíjbiztosítási járulék összege határozza meg.

Ez alól egyetlen kivétel lett volna, az öregségi alapnyugdíj, amely a javaslatban részletesen meghatározott személyi kört alanyi jogon illetett volna meg.

Olvasóink írták

 • 16. load 2010. január 17. 11:49
  „9. Csetneky
  Ne kérdezz vissza!
  Én a te véleményedre lennék kíváncsi.”
 • 15. gjozsi88 2010. január 16. 16:43
  „Csetneky!
  Annak ellenére semmit nem cáfoltál, csak ,nem tudod miért gyülölöd a baloldalt!!!”
 • 14. Csetneky 2010. január 16. 13:41
  „Na látod Józsi, valamiben egyetértünk. Valóban nem a cigányok a problémák legfőbb okozói. Ők csak a harmadikak. Az Mszp és a Szdsz előzi őket simán.”
 • 13. gjozsi88 2010. január 16. 08:23
  „Csetneky!
  Milyen jó állapotban lévő gazdaságról beszélsz?
  Amelyik akkor már a 400 ezer lakás hiteleitől hosszútávra eladósodott?
  Persze akkor volt gazdasági növekedés, hisz ezeket meg kellett csinálni...!
  Az államnak volt adó bevétele, volt munka...! Csak egy baj volt vele, hogy hitel volt az alapja!
  Ugyanis az azt követő években az emberek jelentős része törlesztő részlet kifizetése után semmi mást nem tudnak venni, igy gyártani sem kell, munkás sem kell...! Az állam munkából és fogyasztásból származó bevétele csökken, ugyanis az orbán alatt befizették, mert akkor volt egy lufi növekedés!!!
  A hitel keret meg egyszerűen elfogyott!
  Ma magyarországon másfélszer több a lakossági hitel állomány, mint az állami, melyben benn vannak az átalakítani nem engedett pazarló rendszerek, a fidesz önkormányzatok működési hitelei kötvényei és az kormány felelőségébe tartozó és megtérülő, uniós fejlesztések 15-20%-os önrészei!
  Itt legkevésbé a kormányhoz füződő adósság a legkevesebb!
  A munkanélküliség és a nem dolgozók az nem összekeverendő!
  A fidesz kormány 12 hónapról 9-re csökkentette az ellátást, rögtön javított a statisztikán 25%-ot!De ezek az emberek nem a munkapiacra mentek át, hanem eltüntek a nyilvántartásból!
  Ugyanakkor számtalan jogtalan rokkantat ,fekete munkást tartunk el!
  A rokkantság megállapítása nem ritkán orvosi korrupció eredménye, a fekete foglalkoztatás zömében magyar kis és közepes vállalkozók találmánya!
  Ha ellenőriz az APEH, tiltakozunk, miközben ezeket a potyautasokat mi tartjuk fenn, fizetjük a közszolgáltatási igényüket! Mivel ezek semmivel nem járulnak a közhöz, mert nem fizetnek jövedelem adót, most megpróbálják vagyon és fogyasztási adókból behuzni az adózók közé, mindenki fel van háborodva!
  (AKI EDDIG ÁTLAGKÖRÜL FIZETETT, ANNAK KOMPENZÁLÓDIK EZ A KIADÁS!)
  Nem azt mondtam, hogy kedvelem a cigányokat, hanem azt, hogy nem ők a próblémánk legfőbb okozói!!!!”
 • 12. Csetneky 2010. január 15. 21:43
  „Józsi!

  A 13. havi nyugdíjat a D-209-es a Fidesz által hátrahagyott, jó állapotban lévő gazdaság jövedelméből ígérte és fizette. Majd később hitelből, mert ők már képtelenek voltak a normális gazdaságpolitikára. Az elmúlt 8 évben pedig úgy elqurták, hogy már hitelből sem lehet tovább fizetni. Tehát mi történt? Ők elqurták, a nyugdíjasok meg szívnak.
  Szerinted abban, hogy 2.5 millió ember nem dolgozik, ki a felelős? A kormány, vagy a parlamenti többséggel szemben tehetetlen ellenzék? Miért nem tettek az elvtársak 8 évig semmit annak érdekében, hogy ne így legyen?
  Ha pedig annyira kedveled a cigányokat, költözz közéjük! Olcsó ott az ingatlan, az biztos.”
 • 11. gjozsi88 2010. január 15. 16:51
  „Csetneky!
  A 13 havi nyugdij egy olyan "bónusz", amit a baloldali Meggyesi kormány adott, azzal kompenzálva az Orbán kormány által a törvény ellenére meg nem adott emeléseket!
  A segélyről annyit, hogy a költségvetés 1-2%-t fizetik ki, kb 50 milliárdot, évente azoknak akik létfenntartásához szükséges, az igy is nehezen féken tartható megélhetési bünözés kezelhető szinten tartásához! Miközben az egyébb rétegek 160 milliárdos lakástámogatásba részesülnek!
  Arról nem beszélve, hogy az aktív koru lakosságból kb. 2,5 millióan nem dolgoznak, miközben a cigányság, akiket folyamatosan szapultok, össz lélekszáma a legkisebb gyerektől kezdve nem éri el az 1 milliót, és köztük is van nem kevés, aki dolgozik!!!”
 • 10. janika 2010. január 15. 15:33
  „Hát az MSZP olyan is, mint a támogatói!”
 • 9. Csetneky 2010. január 15. 14:13
  „8. load

  Szerinted kik kapják a segílykít?”
 • 8. load 2010. január 15. 10:23
  „7. Csetneky
  Szerinted kik a "potenciális szavazók"?”
 • 7. Csetneky 2010. január 15. 10:19
  „Józsi!

  Most elvette az Mszp a 13. havi nyugdíjat, vagy nem. Elvette. Hát akkor?

  load!

  Nyilván azoknak a pénzéből, akiknek a pénzéből a segílykít is fizetik a potenciális szavazóiknak.”
 • 6. janika 2010. január 15. 10:13
  „Kivétel és kivételezés! Amikor az 50%-os béremelést megadták a kivételezetteknek, akkor e rendszer csicskásai, azaz a hatalmat élvező nyu7díjasai egyből reklamáltak a megalázóan kevés nyugdíjuk miatt! E rendszer hatalmát élvezői egyből megemelték a csicskásaik nyugdíját is! A termelő dolgozókból lett nyugdíjasokat meg magasról le brunyálták az elvtársak!”
 • 5. load 2010. január 15. 09:47
  „"Soltész Miklós úgy reagált: a KDNP törvényjavaslata javított volna a nyugdíjasok helyzetén, hiszen azoknak is biztosította volna a nyugdíjat, akik után nem fizettek járulékot."
  Vajon kinek a pénzéből?”
 • 4. gjozsi88 2010. január 15. 08:58
  „Nagy mosakodás van itt a KDNP részéről!
  A 3 évvel ezelött beterjesztett törvényjavaslat a mostani kapálózásnak ellentmond!!!
  Arra ezt mondani:
  "Mesterházy Attila vehette volna a fáradságot, és legalább végigolvashatta volna a KDNP törvényjavaslatát, akkor nem beszélne "csacsiságokat"-nem túl sok és hiteles!
  Meg kellene indokolni, hogy mi az ami rosszul van értelmezve...!
  Hát ez egyelőre nincs meg!”
 • 3. Fürgeszarvas 2010. január 15. 07:39
  „Kedves ValóSág ! (2) Az ítélkezés ezek szerint nem mindenki privilégiuma ? Csak Soltész úr pártjáé ?”
 • 2. ValóSág 2010. január 15. 04:49
  „Kedves Fürgeszarvas!
  Neked sincs semmi szégyellnivalód? Mert ha igen, akkor ne itélkezz, hogy ne itéltess!”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. január 14. 21:20
  „És Soltész úr úgy gondolja,hogy nekik nincs semmi szégyellni valójuk ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségvédő élelmiszerek Szegedről

Az Alzheimer-kór és az azzal rokon betegségekhez vezető molekuláris elváltozások megakadályozására… Tovább olvasom